BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,17
ALTIN 2.468,86
HABER /  DÜNYA

Breivik geri dönecek!

Norveç'te 22 Temmuz 2011 tarihinde hükümet binalarına bombalı ve Utoya adasındaki gençlik kampına silahlı saldırıda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'in Avukatı Geir Lippestad, “Breivik aramıza dönecek“ açıklaması ile Norveç halkını endişelendirdi.

Abone ol

Norveç televizyonu NRK'ye açıklamalarda bulunan Lippestad, ülkede ömür boyu hapis cezası bulunmadığına dikkat çekerek, Brevik'in er ya da geç halkın arasına döneceğini söyledi. Norveç halkının buna hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Lippestad, "Norveç yasalarında ömür boyu hapis cezası yok. Şu anda Breivik'e ya belirli bir süre hapis, ya da psikolojik tedavi cezası verilecek. Verilen ceza ne olursa olsun Breivik, bir süre sonra aramıza dönecek. Tek fark aramıza dönerken biraz daha olgun ve yaşlı bir adam olarak dönecek olması. Norveç halkı buna hazırlıklı olmalı“ dedi.

BREİVİK İÇİN TEK KİŞİLİK HASTANE

Lippestad, Breivik'in kaldığı cezaevinden demokratik güçlere karşı mücadelesini sürdürebileceğini belirterek, tüm dünya ile ilişkilerini kesmenin insan haklarına aykırı olacağını savundu. Öte yandan Norveç Sağlık Bakanlığı, Breivik'in psikolojik tedavi görmesi için cezaevinde tek kişilik hastane hazırlanmasına onay verdi. Breivik için kaldığı cezaevinde bir kişilik hastene hazırlanması durumunda bunun devlete maliyetinin günlük 30 bin kron (4 bin Euro), yıllık 10.8 milyon kron(2 milyon 409 bin Euro) civarında olacağı ve Breivik ile 20 kişinini ilgileneceği bildirildi. Norveç halkı ise Breivik'e kalacağı cezaevinde dış dünya ile haberleşmesi için ne kadar imkan tanınacağını ve 24 Ağustos tarihinde mahkemenin nasıl bir ceza verebileceğini tartışıyor.