BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  GÜNCEL

PKK'lının cenazesini kadınlar taşıdı

Güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölen PKK'lı Nergiz Karahan'ın cenazesini kadınlar omuzlarında taşıdı

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı'nda geçen yıl güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen 'Nergiz Cizre' kod adlı PKK'lı Nergiz Karahan'ın cenazesi, bugün Cizre İlçesi'nde toprağa verildi. Karahan'ın tabutunu, kadınlar taşıdı.

Geçen yıl Kato Dağı'nda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK'lılar 'Nergiz Cizre' kod adlı Nergiz Karahan ile 'Mehmet Goyi' kod adlı Mehmet Kaplan'ın cenazeleri, bir grup PKK'lı tarafından Beytüşşebap'ta düzenlenen 'Koyun Kırkma Kültür ve Doğa Festivali'nde katılanlara teslim edildi. Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan PKK'lılardan, Karahan'ın cenazesi bugün belediyenin cenaze nakil aracıyla Cizre'ye getirildi. Esnafın kepenk kapattığı ilçede, İdil yolu üzerinde Karahan'ın cenazesini taşıyan ambulans, aşırı sıcak altında yaklaşık bin kişi tarafından karşılandı.

screen-shot-2013-07-10-at-3.03.07-pm.png

İdil Karayolu üzerindeki Dörtyol Kavşağı'nda polis panzer ve TOMA'larla sıkı güvenlik önlemi aldığı görülürken, PKK'lı Karahan'ın cenazesini teslim alan kadınlar, omuzlarda taşıdı. PKK flamaları, Öcalan posterleri eşliğinde ve sloganlarla taşınan Karahan'ın cenazesi, Şeyh Sıraç Camisi'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirilen Karahan'ın cenazesi, daha sonra kadınların omuzunda Asri Mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Cenazeye katılan kalabalık grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Diğer PKK'lı Mehmet Kaplan'ın cenazesinin ise Van'ın Gürpınar İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.