BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  DÜNYA

Yemenli devrimin anası özür diledi

Arap Baharı'nın simge isimlerinden Nobel Barış Ödüllü aktivist Tevekkül Karman, Mısır darbesi için söylediği sözlerden ötürü pişman.

Abone ol

Yemenli Tevekkül Karman, ‘Bu bir darbedir’ dedi, destek açıklamaları için özür diledi

Nobel Barış Ödüllü aktivist Tevekkül Karman, Mısır'da cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından alaşağı edilmesi ile neticelenen gösteriler hakkında yaptığı destek açıklamalarından ötürü özür dileyerek, Mısır'da olanların bir “darbe” olduğunu, kendisinin ise daha önceki tavrıyla aldandığını söyledi.

Zaman gazetesinde yer alan ülkesi Yemen'de devrik diktatör Ali Abdullah Salih'e karşı yapılan halk gösterilerinde öncü bir rol oynayan ve bu nedenle ‘Demir Kadın' ve ‘Devrimin Anası' isimlendirmeleri ile anılan Karman, Facebook sayfasından paylaştığı mesajında “Boyutlarını bilmediğim büyük bir komploya kurban gittim.” dedi.

“Mısır'ın demokratik yolla seçilen ilk cumhurbaşkanının istifasını talep etmeye katıldığım için bütün özgür dünyadan özür dilerim.” ifadelerini kullandı. Karman, Mursi'yi deviren 3 Temmuz darbesinden bir gün önce attığı bir tweet'inde “Tahrir Meydanı okyanus gibidir, her zaman saf kalacaktır.” yazmıştı.