BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hangi üniversite ne vaat ediyor?

Üniversiteler, LYS'de başarılı olan adaylara rüya gibi teklifler sunuyor. Aylık 4 bin lira burs veren de var, ücretsiz fitness salonu üyeliği veren de...

Abone ol

LYS'de bin öğrenci arasına girenlere özel okullar aylık 4 bin TL burs, ev ve yurt dışında eğitim vaat etti. Başarılı öğrenciler de bu ilginç teklifleri değerlendirmeye başladı...

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre üniversite tercih maratonu başlarken, bazı devlet ve vakıf üniversiteleri de başarılı öğrencilerin kendilerini seçmesi için birbirleriyle yarışmaya başladı. Özel okullar, ilk bine giren öğrencileri bünyelerine katmak için aylık 500 ile 4 bin TL arasında değişen miktarlarda burs, 2-5 bin TL ödül, ücretsiz yurt veya ailesine daire, yurt dışında ücretsiz lisansüstü eğitim, fitness salonuna üyelik gibi çeşitli fırsatlar teklif etti. En prestijli devlet üniversiteleri arasında yer alan Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ de benzer tekliflerde bulundu.

İşte bazı üniversitelerin öğrencilere vaat ettiği fırsatlar:

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ: MF, TM ve TS puan türlerinde ilk 1000'e girenlere yüzde 100 burs ve 500 TL imkanı sağlanacak.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ: İlk altı tercihleri arasında yer almak kaydıyla tam burslu yerleştiği programın yerleştirme puan türünde ilk 10.000'e nakit, yurt ve beslenme bursu. Nakit burs tutarı ilk 100 için aylık 800 TL, 101-1000 için aylık 600 TL.

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ: İlk 3 bine giren öğrencilere 9 ay boyunca aylık 750 TL, yıllık 2 bin TL nakit bilgisayar, kitap, cd bursu verilecek, yurtlardan ücretsiz faydalanacak.

TOBB ÜNİVERSİTESİ: Üniversitenin tam burslu programlarına yerleşenlere 2 bin TL'ye kadar değişen miktarlarda yaşam katkı payı ödenecek. Ailesi Ankara dışında olanlara barınma imkanı sağlanacak.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ: Üstün başarı bursu üniversitenin çeşitli programlarına tam burslu olarak en üst sıralamalarda yerleştirilecek 30 öğrenciye verilecek. Bu öğrencilere 10 ay süreyle ayda 600 TL, bir seferlik 2 bin TL'lik başarı ödülü verilecek.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ: Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler veya Yönetim Bilimleri programlarından herhangi birine "Onur Bursu" kapsamında ayrıca; 9 ay süre ile ayda 500 TL nakit ödeme olanağı sağlanacak.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ: İlk 100'e girenlere aylık 4 bin TL verilecek.

BEZMİALEM ÜNİVERSİTESİ: İlk 100 içinde yer alanlara 2 bin TL ödenecek.

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ: İlk 100'e giren öğrenciye yılda 7 ay boyunca 3 bin TL aylık eğitim bursu verilecek.

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ: Tam burslu kayıt yaptıran öğrenciler öğretim ücretinden muaf olacak. Bedava yurt.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ: İlk 3 sırada yer alan öğrencilere tam burs verilecek. Yılda 9 ay süreyle 400 TL nakit, 4 kişilik dairede tek kişilik odada konaklama, yemek bursu, kitap bursu, kapalı yüzme havuzu ve fitness salonuna ücretsiz üyelik.

İTÜ: Üniversiteyi birinci sırada tercih edip yerleşen 1-50 arasındakilere ayda bin TL, 1 diz üstü bilgisayar ya da tablet bilgisayar, TEKNOKENT'te şirket açma önceliği.

ODTÜ: İlk 3 dereceye girerek bir lisans programını tercih eden öğrencilere üstün başarı bursu verilecek. 9 ay süreyle aylık 800 TL ödenecek.