BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

En zor orucu onlar tutuyor

KARDEMİR’de işçiler, bin 450 ila bin 500 derece arasında akan sıvı ham çeliğin karşısında oruçlarını tutmaya çalışıyorlar. <br/>Türkiye’nin ...

Abone ol

KARDEMİR’de işçiler, bin 450 ila bin 500 derece arasında akan sıvı ham çeliğin karşısında oruçlarını tutmaya çalışıyorlar.
Türkiye’nin ilk ağır demir çelik entegre fabrikası olan KARDEMİR’de demirin ham maddesi olan sıvı ham çeliğin üretildiği yüksek fırınlarda görevli işçiler oruç tutmaya çalışıyor. Günde 3 vardiyanın işlediği 4 bin civarında işçinin çalıştığı fabrikada en zor ve sıcak kısım Yüksek Fırınlarda yaşanıyor. Ramazan ayının başlamasıyla sıcaklığı bin 450 ile bin 500 derece arasında değişen ve görüntüsü ile yanardağ lavlarını aratmayan ham çeliğin karşısında oruçlarını tumaya çalıştıklarını söyleyen Hüseyin Kaya isimli işçi, “Bin 450 derece ham sıvı çeliğin sıcaklığında çalışarak oruç tutmaya çalışıyoruz. Ortam sıcaklığı 50 ila 80 derece iken fırından çıkan ve akarak giden ham çeliğin sıcaklığı bin 450 derece. Bu sıcaklıkta zorlanıyoruz. Yerine göre değişiyor bazı arkadaşlarımız oruç tutamıyor. Bayılanlar filan oluyor. Burası fabrikanın en sıcak bölgesi. Buradan çıkan maden çelikhanelere gidiyor. Orada da burası kadar sıcaklık var” dedi.
Mehmet Köle isimli işçi ise, “Zorlansak da Allah kolaylığını veriyor. Biz sıcaklığa alıştık. Dışarıdaki sıcaktan ziyade burada sıcaklık biraz daha farklı. Şuan bir sıkıntı çekmiyoruz ama fırından çıkan bin 430 derece sıcaklığındaki maden potalara akarken ortamın sıcaklığı 80 dereceye vuruyor” diye konuştu.
(İHA)