BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Hamzaçebi’den o önergeye sert tepki

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Dün gece AKP’nin gece yarısı önergesiyle, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin çok önemli b...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Dün gece AKP’nin gece yarısı önergesiyle, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin çok önemli bir yetkisi elinden alınmıştır. Gezi Parkı eylemlerine yönelik olarak Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de içinde olduğu Taksim Dayanışması’nın ve diğer kurumların gücünü kesmek amacıyla dün gece yarısı böyle bir önerge hükümet tarafından Meclis’ten geçirildi" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzendiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamzaçebi, "Dün gece AKP’nin gece yarısı önergesiyle Türkiye’deki sivil toplum örgütleri içerisinde çok önemli bir yeri ve 400 bin civarında üyesi olan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin çok önemli bir yetkisi elinden alınmıştır. Anayasa’nın 135. maddesine göre kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları mesleğin gelişmesini sağlamak, standartları yükseltmek ve halkla meslek mensupları arasında güven ilişkisini sağlamak yükümlüdürler. Bu örgütlerin kamu tüzel kişilikleri vardır" diye konuştu.
AK Parti Hükümetlerinin Taksim Gezi Parkı etrafında gelişen olaylar ve protesto hareketleri nedeniyle Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne dün gece bir fatura çıkardığını savunan Hamzaçebi, "Bir yandan Gezi Parkı eylemlerine katılanlar ve bu eylemlere yönelik olarak Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de içinde olduğu Taksim dayanışmasının ve diğer kurumların gücünü kesmek amacıyla dün gece yarısı böyle bir önerge hükümet tarafından Meclis’ten geçirildi" ifadelerini kullandı.
Gezi Parkı olayları nedeniyle hükümetin kin ve intikam duygularıyla hareket ettiğini belirten Hamzaçebi, Taksim Dayanışması ve benzeri sivil inisiyatiflerin mensubu olan 35 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Hamzaçebi, bu kişilerin terör örgütü üyeliğiyle suçlandığını bildirerek, "Terör örgütü üyesi olarak bu kişilerin kullandığı suç aleti ise gaz maskesi, su tabancası gibi eşyalardan ibarettir" şeklinde konuştu.
Dün gece kabul edilen önergenin geri çekilmesi için AK Parti’ye çağrıda bulunan Hamzaçebi, "Taksim Gezi Parkı nedeniyle ortaya çıkan tablonun faturasını hükümetin bu şekilde sivil toplum örgütlerine çıkarma yönündeki anlayışını protesto ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. Bir soru üzerine Hamzaçebi, "AKP’nin yönetim anlayışı göz önüne alındığında ileride polisin bu konularda da insanın yaşamına müdahale etme ihtimali öne çıkmaktadır. Tencere tavanın evde çarpılması gibi olaylara polis müdahale edebilir’ anlayışıdır bu" dedi.
(İHA)