BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
HABER /  GÜNCEL

Dayanışmaya bir gün daha gözaltı

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreterinin de aralarında bulunduğu Taksim Dayanışması yöneticileri için ek gözaltı süresi alındı.

Abone ol

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu Taksim Dayanışması yöneticileri için ek gözaltı süresi alındı.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre, avukat Erkut Güzel’in aktardığına göre, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu Taksim Dayanışması yöneticilerinin emniyette parmak izleri alındı. Güzel, bazı şüpheliler için bu işlem sırasında zor kullanıldığını söyledi.

Soruşturmanın 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve polise direnme suçundan yürütüldüğünü anlatan Avukat Güzel, gözaltı süresinin bir gün daha uzatıldığını, savcının buna gerekçe olarak “delillerin incelenmesini” gösterdiğini anlattı. Güzel, atfedilen iki suçla deliller arasında bir bağlantı olmadığını belirterek, “Saçma olan şu: Hukuken, suçlama ile delil arasında bağlantı kurulması gerekir. Parmak izi hırsızlık şüphelisi için alınır. Toplantı ve gösteri suçu için ev araması neden yaparsın? Neden parmak izi alınsın. Onun delili görüntü olabilir ancak. Bu işlem delil yaratma amacıyla yapılıyor” dedi.