BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  GÜNCEL

Beni bu hastaneden çıkar, öleceğim!

Sakarya'da özel bir hastanede sezeryanla doğum yapan öğretmen hayatını kaybetti.

Abone ol

Sakarya'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan 37 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti.

Kadının ölümünden hastaneyi sorumlu tutan yakınlarının şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı. Kadının cenazesi, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adapazarı ilçesindeki Türk-İş İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan bir çocuk annesi Nurgül Kök, ikinci çocuğunu dünyaya getirmek için özel bir hastaneye yatırıldı. Dün sabah sezaryenle kız çocuğu dünyaya getiren Kök, bu gece hastanede yaşamını yitirdi.

ÖLÜMDEN HASTANEYİ SORUMLU TUTTULAR 

Ölen öğretmenin eşi ve ailesi, ölümden hastaneyi sorumlu tutarak suç duyurusunda bulundu. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
Cumhuriyet savcısının hastanede yaptığı incelemenin ardından ölen kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Genç öğretmenin babası Mustafa Başaran, kızının dün sabah doğum için hastaneye yattığını bu sabah ise cenazesini aldıklarını söyledi.

BABA BENİ BU HASTANEDEN ÇIKAR, ÖLECEĞİM

Ölümden hastanenin sorumlu olduğunu öne süren Başaran; "Dün sabah saatlerinde bebek dünyaya geldi. Kızımı daha sonra yoğun bakıma aldılar. Kızımla en son görüşmemde bana 'baba beni bu hastaneden çıkar. Öleceğim' dedi. 'Sevk edelim' dedim. Ama yetkili bulamadım. Doğumdan yaklaşık 18 saat sonra öldü. Ölüm sebebi olarak kalp krizi dediler. İhmal olduğunu düşünüyoruz. Bebeğin sağlık durumu iyi." diye konuştu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan kızının cenazesini alan baba Mustafa Başaran, kızının 3 kez ameliyata alındığını belirtti. Başaran, kızını başka hastaneye götürmek için ısrar ettiklerini ancak hastanenin bu isteklerini kabul etmediğini dile getirdi.

Öte yandan öğretmeninin hayatını kaybettiği özel hastanenin yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapacaklarını bildirdi.