BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılardan hain plan! Şeytanın bile aklına gelmez

10 Kasım'da İzmir'i kana bulamak ,için hain planlar yapan PKK'lıların kente nasıl bomba getirdikleri ortaya çıktı.

Abone ol

İzmir'de hem genel seçimler öncesinde hem de 10 Kasım törenleri sırasında bombalı saldırı planları yapan PKK’lı teröristlerin, patlayıcıyı kente nasıl getirdikleri ortaya çıktı.

Teröristler bugüne kadar hiç duyulmayan bir yöntemi kullandı. PKK'lılar, nakliyecilerle irtibata geçerek patlayıcıları, Diyarbakır'dan İzmir'e tayini çıkan polis memurunun ev eşyalarının arasına gizledi. Patlayıcı yüklü araç yol kontrollerinden böylece kolayca geçti. Bu olaya yardım ettikleri öne sürülen 5 kişinin sorgusu devam ediyor..

İKİ BUĞDAY ÇUVALI İÇİNDE PATLAYICI

Nakliye firmasında çalışan teröristlerle bağlantılı kişilerin, 17.5 kilo RDX patlayıcıyı yol kontrollerinden dikkat çekmeden kolayca geçmesi için Diyarbakır’dan İzmir’e tayini çıkan polis memurunun ev eşyası arasında, iki buğday çuvalı içerisinde getirdikleri tespit edildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

TOPRAKTAN ÇIKARDI, OPERASYON BAŞLADI

Geçen 1 Kasım’da yapılan genel seçimler öncesinde, İzmir’deki parti mitinglerinde bombalı eylem yapmak isteyen, ancak bunu başaramayınca kentten ayrılan, 10 Kasım törenleri öncesinde ikinci kez gelen İ.E., İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Polisin kendisini fark ettiğinden habersiz olan PKK’lı bombacı İ.E., iki arkadaşıyla, Gaziemir Evka 7 bölgesindeki ormanlık alanda patlayıcıyı topraktan çıkardığı anda operasyona başlandı. İ.E.’nin yanı sıra yanında bulunan B.İ. ve M.A. da gözaltına alındı.

ÜZERİNDEN SAHTE KART ÇIKTI

Teröristlerle birlikte, C4 plastik patlayıcının gübreyle güçlendirilmesinden elde edilen 17.5 kilo RDX tipi patlayıcı, 10 el bombası, fünyeler ve patlatmada kullanılacak cep telefonu ele geçirildi. Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan, Kadifekale semtinde esnaf M.A. adlı şüphelinin üzerinde ise ’Polis Haber Gazetesi’ sahte adıyla düzenlenen tanıtım kartı çıktı.

KUZEY IRAK VE KOBANİ'DE EĞİTİM ALDI

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak ve Kobani’deki kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen 36 yaşındaki İ.E.’nin, hem 1 Kasım genel seçimleri öncesi hem de 10 Kasım törenleri öncesinde, bombalı eylem için, kentteki bir çok noktada keşif yaptığı öğrenildi.

SALDIRI PLANI

10 Kasım törenleri öncesinde İ.E.’nin bombalı saldırı için harekete geçtiği ileri sürüldü. Bu arada İ.E.’nin hazırlayacağı bomba düzeneğinin ise M.A. tarafından, sahte gazete tanıtım kartı sayesinde, tören alına getirip bırakacağı iddia edildi. İ.E.’nin de, hazır olan cep telefonu düzeneğini harekete geçirip törenler sırasında patlatmayı gerçekleştirmeye çalışacağı ileri sürüldü.

 ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Bombacı teröristin ve iki suç ortağının yakalanmasından sonra, kullandıkları adreslere ve kendilerine yardım edenlere yönelik de çalışma yapıldı. Bu kapsamda B.D. ile E.D. de gözaltına alındı. Poliste ifade vermeyen İ.E. ile M.A. ve B.İ. tutuklandı. B.D. ile E.D ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

POLİS MEMURUNUN EŞYASI ARASINDA KENTE SOKMUŞLAR

Bu arada, soruşturmayla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Operasyon sırasında patlayıcının kente kargoyla gönderildiği yolunda haberler yayınlanırken karanlık noktalar Terörle Mücadele Şubesi polislerinin, titiz çalışmasıyla aydınlatıldı. Teröristlerin patlayıcıyı dikkat çekmeden kente sokmak için bugüne kadar başvurulmayan bir yöntemi kullandığı anlaşıldı.

YOL KONTROLLERİ KOLAYCA GEÇİLDİ

Bu göre nakliye firmasında çalışan kişilerle bağlantıya geçildi. Daha sonra Diyarbakır’dan İzmir’e tayini çıkan bir polis memurunun ev eşyalarını kamyona yükleyen kişiler, patlayıcıyı da teröristlerden teslim aldı. Patlayıcıyı iki buğday çuvalının içerisine saklayıp, polis memurun ev eşyalarının arasına koyan nakliye firması çalışanları, yol kontrollerinden bu sayede, kolayca geçti ve İzmir’e girdi.

Nakliye firması çalışanlarının kentte girdikten sonra da kendilerine bekleyen kişilere, patlayıcıları teslim ettikleri, onların da ormanlık alana götürüp gömdükleri saptandı. Patlayıcı konusunda yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 2’si kadın 5 kişinin sorgularının da halen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam ettiği öğrenildi.