BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,17
HABER /  DÜNYA

Paris katliamı camdan sarkan hamile kadına ne oldu?

Paris patlamasının sembolü haline gelen hamile kadının akıbeti merak ediliyordu. Saldırı sırasında bir camdan sarkan ve 'Hamileyin yardım edin' feryadıyla dünya gündemine oturan hamile kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Abone ol

Paris'te 132 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD katliamına damga vuran görüntülerden biri, Bataclan konser salonunda 2'nci kattan sarkan ve kurtarılmak için yalvaran hamile kadındı.

Tüm dünyayı ağlatan kadının akıbeti belli oldu. 

Paris'teki katliamda yaşanan dehşeti en sarsıcı görüntülerle anlatanlardan biri de saldırı sırasında kolundan yaralanan Le Monde muhabiri Daniel Psenny oldu. 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan'ın arka kapısının açıldığı sokakta oturan muhabirin kamerasına; salondan kaçanlar, yaralılar, yerde yatan hareketsiz bedenler ve 2'nci kattan yere sarkan bir kadının görüntüleri yansıdı.

Paris katliamı camdan sarkan hamile kadına ne oldu?

11 EYLÜL'Ü HATIRLATTI

Psenny, penceresinden tanık olduğu dehşet anlarını şöyle anlatıyor:

"Televizyonda film izliyordum. Mermi sesleri duydum, başta filmden geliyor zannettim. Ama gürültü yüksekti, pencereye gittim. 2'nci katta oturuyorum ve evim Bataclan'ın acil çıkış kapısına bakıyor. Bazen gürültülü çıkışlar olur o kapıdan ama bu sefer herkes bir tarafa kaçışıyordu, yerde kanlar içinde yatan insanlar gördüm. Ciddi bir şeyler olduğu belliydi. Ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyordum. Bir kadın Bataclan'ın 2'nci katındaki pencereye sımsıkı tutunmuş, yere doğru sallanıyordu. Aklıma 11 Eylül görüntüleri geldi."

DİKKAT! BU GÖRÜNTÜLER RAHATSIZ EDİCİ UNSURLARA SAHİPTİR (+18)

'HAMİLEYİM KENDİMİ BIRAKACAĞIM'

İşte Psenny'nin çektiği görüntülerin en dikkat çeken kısmı burasıydı. 2'nci kattaki pencereden sokağa doğru kendini bırakan kadın, "Hamileyim! Kendimi bırakacağım, lütfen bana yardım edin" diyordu. Ardından Psenny, kamerasını sokağın öteki tarafına çeviriyordu. Ancak son anda, hamile kadına içeriden bir kişinin yardıma koştuğu görülüyordu.

Le Monde muhabiri, 1 dakika süren görüntülerin ardından aşağı inip yardım etmeye karar vermiş.

"Apartmanın kapısını açtım. Bir erkek ile yerde hareketsiz yatan birini içeri çektik, sonra yardım eden adamı görmedim. Kurşun bana o zaman isabet etmiş olmalı."

'POLİS GELENE KADAR EVDE MAHSUR KALDIK'

Psenny, vurulduktan sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

"Sol kolumda kan gördüm. Ateş edenin pencerede olduğunu düşündüm. Hemen 4'üncü kattaki komşumun evine sığındık. İçeri aldığımız o kişi bir ABD'liymiş. Bacağından vurulmuştu. Kusuyordu ve üşüyordu. Ölecek zannettik. İtfaiyeyi aradık ama gelemediler. Doktor bir arkadaşımı aradım, koluma nasıl turnike yapacağımı anlattı. Polis gelene kadar evde mahsur kaldık."