BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda AK Partili milletvekillerine seslendi. Davutoğlu, Paris saldırısına değinerek, "Ankara katliamı sonrası bize "katil" diyenler Fransız muhalefetinden ders almalı" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçiminin ardından gerçekleşen ilk grup toplantısında konuştu. AK Partili milletvekillerine seslenen Davutoğlu, gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Fransa'nın  başkenti Paris'te IŞİD'in gerçekleştirdiği ve 132 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı saldırıyı hatırlatarak, Ankara saldırısı sonrası hükümete yüklenen muhalefet partilerine tepki gösterdi; "Ankara katliamı sonrası bize "katil" diyenler Fransız muhalefetinden ders almalı" diyerek şöyle konuştu:

"BİZE KATİL DİYENLER..."

"Ankara katliamı sonrası bize "katil" diyenler, Fransız muhalefetinin, Fransız basının, Fransız aydınlarının tavrından ders almalı. Herhangi bir Fransız liderinin terör odaklarından daha çok hükümete saldırdığını gördünüz mü? Herkesin ders alması lazım bu gelişmelerden. Ankara saldırı esnasında bu saldırı oradaki vatandaşlara karşı değil, onlar üzerinden Türk demokrasisine, seçimlerin sağlıklı şekilde yapılmamasına yönelik bir saldırıydı."

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından çarpıcı satırlar:

Paris'te yaşanan saldırı bir kez daha uluslararası iş birliği yapılması gerektiğini gösterdi.

"DEMOKRASİYİ İNŞA ETTİK"

Küçük hesaplarla yola çıkanlar büyük davaların ağır yükünü taşıyamazlar. AK Parti kurulduğu günden bu yana rakiplerine fark atarak seçimleri kazandı. Bu süreçte ilkelerimizden bir sapma olmadan 4 yasama dönemi geçirdik. 2002'de siyasi bir uçurum eşiğine gelmiş iktidarı devraldık. Bir yandan ekonomik sorunlarla uğraşırken diğer yandan demokrasiyi inşa ettik.

"DİMDİK DURMASAYDIK..."

27 Nisan E-muhtırası karşısında dimdik durmasaydık bugün burada oturmuyor olabilirdik. Milli birlik ve kardeşlik sürecini devreye soktuk, akan kanı durdurduk. Dünyanın dev ekonomilerinin ağır hasarlar aldığı bir kriz ortamından Türkiye zarar almadan çıktı. Milletimizin büyük desteği ile 12 Eylül 2010 referandumundan vesayeti zayıflatmayı başardık, iktidarımızı perçinledik.

Terörle mücadeleyi sürdürürken, kardeşliği tesis etmek için milli birlik ve kardeşlik sürecini uygulamaya soktuk. Milletin duasıyla hareket edenler, krizler karşısında dimdik durur. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin çözülüş sürecini başlattığını söylediler. Onlar AK Parti'nin gücünü milletten aldığını unuttular.

"AK PARTİ AYAKTA İSE TÜRKİYE DAİMA EMNİYET İÇİNDEDİR"

Yaptığımız olağanüstü kurultay bir nöbet değişimine vesile oldu ve AK Parti'de en ufak bir kırılma olmadı. 1 Kasım bizim kararlılığımızın milletin iradesine makas bulduğu bir tarih oldu. AK Parti'nin gerilemesini umanlar 1 Kasım'da yeniden hayal kırıklığına uğradı. 7 Haziran'da AK Parti kadroların duruşunu bozmak istediler ama biz hiçbir zaman eğilmedik, başımızı dik tuttuk. 7 Haziran'da yeis'e kapılmamak ne kadar önemliyse 1 Kasım'da gurura kapılmamak da o kadar önemlidir. AK Parti ayakta ise Türkiye daima emniyet içindedir.

DAVUTOĞLU'NDAN 25. DÖNEM VEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Sokak, kaset ve terör şantajlarına karşı tereddütsüz kenetlenip Türkiye'ye karanlığa terk etmeyen 25. dönem milletvekillerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki burada bulunan her arkadaşım 81 ilimizi ve 78 milyon vatandaşımızı gönülden temsil ediyor. Türkiye'nin dünyanın en büyük forumlarından biri olan G20'ye dönem başkanlığı yapması çok manidardır. Türkiye yükselen bir güçtür. Türkiye'nin geleceği çok poarlaktır ve bu gelecek AK Parti kadrolarının elindedir. Umut ediyorum ki Antalya'da devam eden G20 Zirvesi hepimizin canını yakan terör sonunua önemli tedbirler alınması kararı ile sona erer. Biz alternatifimiz olup olmadığına bakmadan sadece vizyonumuz ve hedefimiz ile siyaset yaparız.

YENİ ANAYASA

İnsan onuruna dayalı özgürlükçü yeni bir anayasa en büyük ihityacımız. Tüm siyasi partilerin öncelikli görevidir. Bütün önyargıları bir yana koyarak, toplumun kanaat önderlerini, aydınlarını bir istişare ortamına davet ediyoruz. Türkiye'nin darbe anayasısından kurtulması için herkesi bekliyoruz.

Yeni bir iletişim dönemi başlatmak istiyoruz. Ön kabul olmadan bir istişare ile yeni bir iletişim dönemini hep beraber başlatalım, katılımcı demokrasiyi başlatalım.

Farklı sosyal kesimlere yönelik çalışmalar devam edecek. Özgürleştirici kapsamlı reformlar planlıyoruz. 1 Kasım akşamı seçim zaferini birlikte yaşadıktan sorna arkadaşlarla 2 Kasım'da toplandık. MYK'da konuştuk, seçim strateji grubunu daha da genişleterek genel merkezden ve hükümetten katılan arkadaşlarımızla çalışmalara başladık.