BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de 3 PKK'lı 10 Kasım'ı kana bulayacaktı

İzmir'de 10 Kasım'da eylem planladığı iddia edilen terör örgütü PKK üyesi 3 terörist gözaltına alındı.

Abone ol

Atatürk'ün ölümünün 77.yıl dönümü olan 10 Kasım'da kanlı bir bombalı eylem planladıkları belirtilen 3 PKK'lı, 17.5 kilo C4 plastik patlayıcı ve 10 el bombası ile birlikte yakalandı.

Zanlılardan birinde sahte gazeteci kimliği çıkarken teröristlerin 10 Kasım günü kalabalık alana girip eylem yapmayı planladıkları ileri sürüldü.

TAKİBE ALINDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Kasım seçimlerinden önce Diyarbakır'dan İzmir'e yüklü miktarda patlayıcı ile gelen terör örgütü PKK üyesi İ.E.'yi tespit etti. PKK üyesi İ.E., seçim öncesi alınan yoğun güvenlik önlemi nedeniyle uygun ortam bulamayınca getirdiği mühimmatı Gaziemir ilçesinde ormanlık alana gömdü.

Adım adım İ.E.'yi takip eden polis, İ.E.nin şehirden ayrılması ile patlayıcının gömüldüğü alanı izlemeye başladı. Öte yandan polis, İ.E. ile temas halinde olan kişileri takibe aldı. İ.E., telefonda İzmir'de irtibatta olduğu kişilere uygun ortam bulamadığı için şehirden ayrıldığını ve tekrar İzmir'e döneceğini söyledi. Polis, ormanlık alanı ve İ.E.'nin irtibatta olduğu kişileri takip etmeye devam ederken, İ.E. dün yeniden İzmir'e giriş yaptı.

GAZETECİ KARTIYLA ALANA GİRECEKLERDİ

Polis, İ.E. ile yanındaki iki kişiye ormanlık alanda bir yeri kazarken baskın düzenledi. Polis, İ.E. ve M.A. ile B.İ.'yi yakaladı. Ayrıca kazılan yerde 8 kilo C4 patlayıcı, 10 el bombası ve bir telefon tetikleme düzeneği ele geçirildi. Yakalanan zanlılardan terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan M.A.'nın üzeriden 'Polis Haber Gazetesi' tanıtım kartı çıkarken zanlıların gazeteci kartı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. yıl anma törenlerinin yapıldığı kalabalık bir alanda bombayı patlatmayı hedefledikleri ileri sürüldü. Üç zanlı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülürken, polis İ.E. ile irtibatta olan diğer kişilerin evine baskın düzenledi. Gaziemir ve Konak ilçelerinde 2 kişi gözaltına alındı. Yakalanan 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

17 KİLOGRAM C4 PLASTİK PATLAYICI VE TELEFON TETİKLEME DÜZENEĞİ

Yapılan aramada, 17 kilo 350 gram C4 plastik patlayıcı, 10 el bombası ve telefon tetikleme düzeneği ile 5 fünye bulundu.

Suçüstü yakalanan teröristlerin 1 Kasım milletvekili genel seçimleri öncesinde eylem planı yaptığı ancak bunu gerçekleştiremediği, ele geçirilen patlayıcılarla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenecek törenler sırasında eylem yapmak istedikleri ileri sürüldü.

Gözaltına alınan zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.