BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL

PKKlı ödeve PEKİYİ soruşturması

Lise öğrencisi, öğretmeninin verdiği ödev için PKK haberlerini kullandı. Öğretmeni de bu ödeve pekiyi verdi...

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesinde bir lise öğrencisi, öğretmeninin verdiği ''şiddet'' konulu resim ödevi için, terör örgütü yanlısı gazete haberlerine ait kupürlerden bir kolaj yaptı. Öğrenci ve resme yüksek not veren öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Buca ilçesinde bir lisede resim öğretmenliği yapan N.K., lise 2'nci sınıf öğrencilerden ''şiddet'' konulu resim yapmalarını istedi. Öğrencilerden A.G., gazeteden kestiği haberleri yapıştırarak yaptığı resmi okula getirdi.

Sınıftaki başka bir öğrencinin durumu okul yönetimine bildirmesi üzerine, resim öğretmeni N.K.'nin, A.G.'nin yaptığı resme 10 üzerinden 9 puan verdiği ortaya çıktı.

Okul yönetiminin konuyu Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesiyle, öğretmen N.K. ve öğrenci A.G. hakkında soruşturma başlatıldı.

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, resimle ilgili kendilerine ulaşan bilginin ardından soruşturma başlattıklarını, soruşturma sonucunda konunun netleşeceğini söyledi.

Yıldız, resim öğretmeni N.K.'nin başka bir liseye tayin edildiğini, ancak bu atamanın resim olayı ile ilgisi olmadığını bildirdi.

Kaynak: CNN