BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan hükümete savaş tehdidi!

PKK yeni çekilen grubuyla birlikte kamera karşısına geçti ve kendilerinin görevlerini yaptıklarını iddia etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Hükümet tarafından çekilme süreci konusunda yavaş adım attığı açıklanan PKK kameralar karşısına geçti ve "Çekilmeye devam ediyoruz" imajı çizdi.

Hükümetin adımların atılması için PKK'nın çekilme şartını sunmasına karşılık PKK'nın adımları atmadığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan çekilmenin yüzde 20'lerde kaldığını ve çekilenlerin de hasta, kadın ve yaşlılardan oluştuğunu açıklamıştı.


Bunun üzerine PKK çekilmeye devam ettiğini iddia etmek için kendi medyasının karşısına geçti. 80 kişilik PKK grubu çekilirken kendi yayın organlarına açıklama yaparak biz görevimizi yapıyoruz mesajı vererek, hükümeti adım atmaya çağırdı ve tehditler savurdu.

Açıklamada şunları kaydettiler:

HÜKÜMET HİÇBİR SOMUT ADIM ATMADI

YENİDEN SAVAŞ POZİSYONU ALIRIZ

Açıklamada tehditler savuruldu:

“AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmayıp süreci bitirme noktasına getirirse, HPG olarak, yeniden savaş pozisyonunu almaya ve etkili bir biçimde devreye girmeye hazırız.” denildi.

ERDOĞAN İYİ NİYETE SAHİP DEĞİL

Biz demokratik çözüm ve barış uğruna, muazzam savaşı yükseltme olanaklarını bir tarafa vererek, çözüm sürecinin başarısı için fedakarlık yaptık, risk göze aldık. Ama şimdi Türk Başbakanı Erdoğan’ın bütün çabalarımızı hiçe sayması, onun iyi bir niyete sahip olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

Açık olarak şunu söylüyoruz: Biz samimi davranıyoruz, gerçek çözümü hedefliyoruz. Ama çözüme samimi yaklaşmayan, tarihsel Kürt sorununun çözümünü gayrı ciddi ele alan ve Önderliğimizi boşluğa düşürmek isteyenler, kesinlikle tarih karşısında mahkum olacak ve hak ettikleri cevabı bulacaklardır.

Hareketimizin süreci ilerletme ve başarıya ulaştırma iddia ve iradesine karşın, AKP hükümeti kapsamlı operasyonları durdurma dışında hiçbir somut adım atmamıştır.

Güçlerimizin geri çekilmeye başlamasıyla birlikte tüm askeri karakol ve üslere yoğun asker ve cephane takviye edilmiş, savaştan yorgun düşen güçler değiştirilmiş, yıpranan ve savaşamaz konuma gelmiş tüm yapılar yenilenmiş, yeni karakol inşaatları başlatılmış, var olan karakollarda güçlendirme çalışmalarına hız verilmiş, güvenlik amaçlı baraj ve askeri yol yapımlarına ağırlık verilmiştir.

Ateşkes pozisyonu fırsat bilinerek yürütülen bu faaliyetler yanında yeni korucu kadroları açılmış, savaş hazırlıkları kapsamında bulunan tüm gerilla alanlarımızda İnsansız Hava Araçlarıyla yoğun keşif faaliyeti yürütülmüştür.”

HÜKÜMET İKİNCİ AŞAMADAKİ SORUMLULUĞUNU YOK SAYIYOR

Hareketimiz ve özelde HPG olarak bizler birinci aşamada üzerimize düşen tüm sorumluluğu eksiksiz ve başarılı bir biçimde yerine getirmiş bulunuyoruz.

Ağırlıklı bölümü sorumluluğumuz altında gelişen ve başarıyla sonuçlanan birinci aşamanın ardından, Haziran ayıyla birlikte başlaması gereken ikinci aşamanın sorumluluğunun hükümet ve siyaset kurumlarında olduğu bilinmektedir. Ancak görüldüğü ve yakından takip edildiği üzere AKP hükümeti hiçbir somut adım atmamış, yine ikinci aşamaya geçmemek için ayak diremiştir.

Apo’nun sağlık, güvenlik ve özgürlük sorunları gündeme alınmamış, üzerindeki tecrit bile kaldırılmamıştır. Kürt halkına düşmanlık anlamına gelen yasalar olduğu gibi yürürlükte kalmış, olumlu anlama gelebilecek hiçbir adım atılmamıştır.

İkinci aşamadaki sorumluluğunu yok sayarak bahaneler üretmeye çalışan hükümet, bu tavır ve politikasını hareketimize yüklemeye çalışmaktadır. Çekilen güçlerimizin ancak yüzde yirmi düzeyinde olduğun iddia eden AKP hükümeti bu güçlerimizin profilinin ise ‘kadın, yaşlı ve tecrübesiz’ gerillalardan oluştuğunu öne sürmektedir.

GERİ ÇEKİLME BİRÇOK KOLDAN YAPILDI

Önderliğimizin çağrısından bu yana bütün kamuoyu Türkiye toplumu ve Kürt halkı karşısında açık bir faaliyet yürüttüğümüz bilinmektedir. Ateşkese uyma ve esirleri bırakma konusunda olduğu gibi geri çekilme sürecinde de her türlü gözlem ve denetime açık olduğumuz açıkça ilan etmiş ve büyük bir ciddiyetle yürüttüğümüz bu faaliyetlerimizi tüm basın ve kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Bu amaçla koşullar çerçevesinde geri çekilen güçlerimizin belli bir bölümü giriş anı kameraya çekilerek kamuoyuna da yansıtılmıştır. Fakat imkansızlıklardan dolayı geri çekilen tüm güçlerimizin çekimi ve basına yansıtılması yaşanmamıştır. 

ÇEKİLEN GÜÇLER YAŞLI VE HASTA DEĞİL

Kuzey’de bulunan güçlerimiz bilindiği üzere bir savaş gücüdür. Kürdistan’ın en zorlu coğrafyalarında mücadele yürüten dinamik güçlerdir. Bu güçlerimiz içerisinde ne yaşlı, ne hasta, ne de çocukların bulunmadığı çok iyi bilinmektedir.

Basına verilebilen grupların durumundan da anlaşılacağı üzere güçlerimizin profili hakkında söylenen sözler tamamen gerçek dışıdır.

Bu biçimde kasıtlı olarak gerçeklerin çarpıtılması düşündürücü bir durumdur. Türkiye’nin en temel sorunu olan bu ciddi sorunun çözümü için yakalanan tarihi fırsatın heba edilme tutumunun öne çıktığı görülmektedir.

Her şeyden önce ortaya konulan büyük bir samimiyet, karlılık ve emek vardır. AKP hükümeti ve Başbakanın sergilediği tutum bu emek ve kararlılığın inkar edilmesi, küçümsenmesi ve yok sayılmasıdır.

AKİL İNSANLARA YAKLAŞIM NİYETİNİ GÖSTERDİ

AKP hükümeti ise Akil İnsanlar Grubu’nu kurdu ama bu grubu süreci izleme ve tarafların üzerine düşen görevleri yapıp yapmadığını gözlemleme yerine süreci topluma izah etmeye yönlendirdi.

Eğer AKP hükümetinin gerçekten samimi ve ciddi adım atma niyeti olsaydı Akil İnsanlar Grubu’na bir propaganda grubu olarak değil de bir gözleme, izleme, takip etme ve ortaya çıkan sorunları çözme ekipleri olarak gerçek anlamda bir rol verirdi ve şimdi kamuoyu Erdoğan’ın veya bizlerin ağzından değil, Akil İnsanların ağzından kimin rolünü oynayıp oynamadığını dinleyebilirdi.

Akil İnsanlara bu rolün verilmemesi, AKP’nin adım atma niyeti taşımamasındandır. Çünkü eğer böyle olmasaydı, şimdiye kadar bazı adımlar atardı.

 pkk-cekilme-goruntu.jpg