BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,67
HABER /  MEDYA

Salih Tuna: Bu nasıl bir haldir Ya Rabbi!

Suriye'deki savaşın çıkmaza girmesi ve Mısır'daki darbeyle iyice kaosa sürüklenen bölgeyi yorumlayan Salih Tuna Bu nasıl bir haldir Ya Rabbi." diye sordu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak yazarı Salih Tuna Ortadoğu'daki kaosu konu aldığı yazısında hayli çarpıcı bir tablo ortaya koyarken bir çaresizlik resmi

İki yıl önce ABD'nin Suriye'ye müdahale etmesi gündeme gelse "hepimiz isyan ederdik." diye Tuna bugün ise şartların çok değiştiğini, Ortadoğu'da bütün rollerin alt üst olduğunu söyledi. "İsrail'in kurulduğu günden bu güne bölgede böylesi bir zillet yaşanmamıştı." diyen Salih Tuna "Bu nasıl bir haldir Ya Rabbi." diye sordu. ABD'nin Irak müdahalesinin sonuçları itibariyle orta yerde durduğunu ve aynı ABD'nin Suriye'ye yapacağı bir müdahaleden olumlu bir sonuç çıkamayacağını vurgulayan Yeni Şafak yazarı "Yeryüzünün en büyük bozguncusundan barış ve esenlik beklemek nasıl bir çaresizliktir?" dedi.

İşte Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

ABD'nin Suriye'ye (dolayısıyla İran ve Hizbullah'a) 'saldırmasını' suhuletle karşılayacak raddeye nasıl geldik?

Bu nasıl bir haldir Ya Rabbi.

Yeryüzünün en büyük bozguncusundan barış ve esenlik beklemek nasıl bir çaresizliktir?

ABD Irak'a ne götürdü de Suriye'ye ne götürecek?!

Irak'ı etnisite ve mezhep eksenli paramparça eden, her parçasını da birbirine kanlı bıçaklı hale getiren bu ABD değil mi?

Bunlar mı Suriye'de akan kanı durduracak?

Mısır'da 5 bin masum insanı katleden, on binini de hapishanelerde işkencelerden geçiren darbeye, 'darbe' diyemeyen, hatta arkalayan bu ABD mi Suriye'de akan kanı durdurmak için rahatını bozacak?

ABD'nin bölgede menfaatleri ve ebedi müttefiki İsrail dışında dert ettiği bir şey oldu mu şimdiye değin?

Ya 'Suudi Arabistan'a ne demeli?

Mısır'da binlerce masum insanın kanını döken Sisi darbesinin sponsorluğunu yap, sonra da kalkıp Suriye'deki vahşet için dünyayı ayağa kaldırmaya çalış!

Farkında mısınız; Suudi Arabistan Mısır, Suriye ve İran konusunda İsrail'le gayet senkronize hareket ettiğini artık saklamaya bile ihtiyaç duymuyor. 'Suudi İsrail' boşuna demiyorum.

Peki ne yapmalı?

Yazının tamamı için