BIST 10.109
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.425,51
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Hasan Cemal'e başkanlık tüyosu!

Hasan Cemal, Çekilme Günlüğü'nün en çarpıcı sayfalarından birini yazmaya devam ediyor. Murat Karayılan, Sabri Ok ve Cemil Bayık başkanlık sistemi için ne diyor?

Abone ol

Hasan Cemal 'in t24 için kaleme aldığı Çekilme Günlüğü çarpıcı bir aşamaya geldi.

SAKALLARI UZADI BİRAZ DA YORGUN DÜŞTÜ!

PKK'nin lider kadrolarıyla biraraya gelen Cemal, Murat Karayılan, Sabri Ok ve Cemil Bayık 'la yaptığı kapsamlı röportajı paylaşmaya devam etti. Günlerdir dağda olan Hasan Cemal'in uzamış beyaz sakalları ve biraz yorgun düşmüş hali ise gözlerden kaçmadı...

PKK YÖNETİMİNDEN BAŞKANLIK MESAJI: TARTIŞILABİLİR

PKK yöneticilerinin başkanlık sistemi başta olmak üzere Türkiye gündemi ve çözüm sürecine yönelik değerlendirmeleri çok konuşulacak gibi gözüküyor. Hasan Cemal, PKK'nın başkanlık sistemi mesajını Karayılan'ın "Başkanlığa baştan retçi değiliz, demokrasi esas alınırsa tartışılabilir" sözleriyle spotuna taşıdı.

İşte "Hasan Cemal'in t24'de yayınlanan "çekilme günlüğü"nün bugünkü sayısı:

Üç'lü sürpriz

Kayalık bir arazide aşağı doğru inişe geçiyoruz. Düzlükte, Murat Karayılan’ın yanında Cemil Bayık’la Sabri Ok’u görünce, bir gazeteci olarak bana epeyce hoş bir sürpriz oluyor. Böyle bir talepte bulunmuştum, ama gerçekleşeceğine pek ihtimal vermiyordum. 

Başkanlık da olabilir

İlk sözü Karayılan alıyor: Türkiye’de parlamenter sistem geçerliydi, ama demokrasi olmadı. Başkanlık sistemi de olabilir. Baştan retçi davranmıyoruz. Ama AKP’nin tasarladığı biçimde olamaz. Eğer gerçekten demokrasi esas alınırsa, üzerinde tartışılabilir. 

Parlamenter sistemde demokrasi mi oldu?

Cemil Bayık konuşuyor: "Bu ülkede parlamenter sistemle sanki demokrasi mi oldu? Şimdi başkanlık sistemi gelince mi demokrasi gidecek? Türkiye yeniden yapılandırılırken, demokrasi açısından tüm alternatifler tartışılabilir."

Geri dönüş olur mu?

Barış sürecinden geri dönüş olur mu? Bayık, "Biz çözüm için riskleri alıyoruz. Önder Apo cesur adımlar attı. Askerlerin bırakılması... Ateşkes... En cesuru da, geri çekilme süreci... Erdoğan da cesur davranmalı! Cesur davrandığı takdirde, geriye dönüş olmaz" diyor.