BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Paris'de falçatalı saldırı

Londra’da bir askere yapılan saldırıya benzer biçimde dün Paris’te devriye gezen üniformalı bir askere maket bıçağı ile saldırıldı.

Abone ol

Başkentin iş merkezlerinin yoğun olduğu La Defense bölgesinde gerçekleşen saldırıdan arkadan yaklaşan saldırgan elindeki bıçak veya maket bıçağı ile askerin boynunu kesti. Yoğun şekilde kan kaybeden asker hastaneye kaldırılırken, saldırgan kaçtı. Yoğun bakıma alınan askerin hayati tehlikesi bulunmadığı açıklandı.

TERÖRİST DEMEDİ

Saldırının ardından Paris polisi, saldırının amacı konusunda bir bilgi edinilmediğini, saldırganı yakalamak için operasyonların sürdüğünü bildirdi. Afrika Birliği zirvesi için Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “söz konusu saldırının Londra’daki bağlantısı olup olmadığının bilinmediğini” söyledi. Hollande “saldırının hangi koşullarda gerçekleştiğini henüz bilmiyoruz ama bütün olasılıkları değerlendiriyoruz” dedi. Fransa, Mali’ye askeri müdahalenin ardından ülkede olası terör saldırılarına karşı teyakkuz durumunda bulunuyor. Bu kapsamda şehirlerin güvenliğini sağlamak için askerler de görev alıyor.