BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,49
HABER /  GÜNCEL

AB büyükelçilerinden Van çıkarması

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, 'Hükümetin başlatmış olduğu bu süreç, son derece cesur bir adım' dedi.

Abone ol

Bazı temaslarda bulunmak üzere beraberinde Yunanistan, İrlanda, İngiltere, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Slovenya, Fransa, Lüksemburg, Romanya, Avusturya, Slovakya, Litvanya, Finlandiya, Hırvatistan, Polonya ve Letonya büyükelçileriyle Van'a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, AA muhabirine süreç ile ilgili açıklamada bulundu.

Ripert, 18 ülkenin büyükelçileriyle Van'a yaptığı ziyaretlerinin bir ilk olduğunu ve AB'nin bölge ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Resmi ziyaret çerçevesinde makamlarla bir araya geldiklerini de hatırlatan Ripert, şöyle konuştu:

"Bu görüşmeler çerçevesinde bütün taraflar sürece destek verdiklerini, süreçten umutlu olduklarını dile getirdi. Sürecin bu terörizmin sona erdirilmesine katkıda bulunacaklarını ve terörizmin sonuçlandırılmasıyla bölgede ekonomik kalkınmanın da hız kazanacağını ümit ediyoruz. Şimdi bizler de tabii ki bu görüşmeler çerçevesinde belirli mesajlar verdik. Avrupa Birliği'nin bu sürece destek vermeye hazır olduğunu iletmeye çalıştık. Bunun dışında Avrupa Birliğine üye ülkelerden şirketlerin gelip buralara yatırım yapmaları konusunda onları ikna etme açısından da sürece destek vermek istemektedir. 2011 yılında meydana gelen depremin ardından Van'ın büyümesine, kalkınmasına katkı sağlayabilecek bu tür yatırımların artırılabilmesi açısından destek vermeye her zaman hazırız" dedi.

AB'nin sürece destek verdiğini kaydeden Ripert, şöyle konuştu:

" Hükümetin başlatmış olduğu bu süreç, son derece cesur bir adım. Terör bu ülkede çok can aldı. Umuyoruz ki bu süreç terörizmin bitmesini sağlayacaktır. Bu ülkenin büyümesi için elverilişi bir ortamda sağlanacaktır. Yeni anayasanın hazırlanması ile insan hakları, demokrasi hukukun üstünlüğü alanında da ilerlemelerin kaydedilmesini umut ediyoruz."

Açıklama sonrası Ripert ve beraberindeki heyet, Van Gölü'ndeki Akdamar Adası’nı ziyaret etti.