BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan çekilmeye artistik pozlar

Terör örgütünün sınır dışına çıkışına dair yeni fotoğraflar yayınlandı. Fotoğraflar tamamen mizansen olarak yorumlandı.

Abone ol

  İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - 5 Nisan'daki çekilme duyurusunun ardından terör örgütünün sınır dışına çıkışına dair PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF sitesi yeni fotoğraflar yayınladı.

AYAKKABILARI BİLE TOZLANMAMIŞ

Fotoğraflar daha öncekiler gibi tamamen mizansen olarak yorumlandı. Teröristlerin onca yol gitmelerine rağmen kıyafetlerinin tertemiz olması, ayakkabılarında toz bile bulunmaması dikkat çekti.

pkk-çekilme-foto.jpg

FOTOĞRAFÇILARI DA VAR

ANF'nin yayınladığı fotoğraflar mizansen oluşturularak çekilmiş. Karelerden birinde fotoğrafçının pozu da yer alıyor.

pkk-çekilme.20130522132222.jpg

VAN'DAN GİDEN GRUP

Fotoğrafları servis edilen terörist grubun Van'dan çekildiği öğrenildi. Grupta 6 kadın 9 erkek terörist yer alıyor. PKK'lılar Kandil'de gelen gruba karşılama da yaptılar. ANF'nin haberine göre çekilen ilk grup 16 Mayıs'ta bölgeye vardı.

pkk-çekiliyor.20130522132436.jpg

ARKA PLANDA TOYOTA JEEPLER
ÇEKİLME HABERİNİ TRT'DEN DUYMUŞLAR

Paylaşılan fotoğraflardan birinde arka plandaki son model Toyota arazi jeepleri dikkat çekiyor.

Çekilmeye dair ilk haberi TRT' radyosundan duyduklarını söyleyen teröristler, "Açıkçası böyle bir karara hazırlıklı değildik ve şaşırdık. Önce bunu bir psikolojik savaş propagandası olarak değerlendirdik. Bunun üzerine yoğun tartışmalar oldu" itirafında bulundular. PKK'lı teröristler bir çok arkadaşlarının çekilmeye karşı olduklarını söylediler.

pkk-çekilme-fotoğraflari.jpg

KORUCULARLA ÇATIŞMA KORKUSU

PKK'lı teröristler geri çekilme sürecinde en çok korucularla karşılaşmaktan çekinmişler. Kandil'e veren grup şöyle anlatıyor;

"Bazı yerlerde korucuları gördük. Hareket halindeydiler. Onlarla karşılaşma ve bir çatışma yaşanmasın diye yolumuzu uzatmak durumunda kaldık. Onun için de 4 günde alacağımız yolu 7 günde alabildik.