BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,77
ALTIN 2.411,60
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Hz. Muhammed’e hakarete hapis<br/>İstanbul - Gazeteci-yazar Sevan Nişanyan, ya...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Hz. Muhammed’e hakarete hapis
İstanbul - Gazeteci-yazar Sevan Nişanyan, yazdığı bir yazısında Hz. Muhammed’e hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 45 gün hapis cezasına aldı.
“Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan ceza alan Nişanyan, Yargıtay onarsa cezaevine girecek.

Rize’de feci kaza: 4 ölü
Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaş çay yüklü kamyon bahçeye yuvarlandı. Kazada İranlı 4 kaçak kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

11. Türkçe Olimpiyatları başladı
İstanbul - 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni başladı. Bu yıl ’Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla 140 ülkeden 2 binden fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın basın toplantısı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapıldı.

Albayrak: “Alper ‘Galatasaraylıyım’ diyor”
İstanbul - Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, Alper Potuk’un transferi konusunda, “Eskişehirspor Kulübü ile dün akşam görüştüm. Fenerbahçe’nin 7,5 milyon avro verdiğini söylediler. Biz de bu parayı veremeyeceğimizi söyledik. Bu şekilde de kaldı…Alper ‘Galatasaraylıyım’ diyor. Geçen sene Fenerbahçe’nin kendini üzdüğünü söylüyor. Fenerbahçe tribünlerinde de kendisine yuhalama olmuş. Bu durum karşısında nasıl olacağını bilmiyorum. Ama böyle olmasını istemezdim” diye konuştu.

261 metreden atladılar
İstanbul - Paraşütle atlama yarışması, Avrupa’nın en büyük binası olan İstanbul Sapphire’de başladı. Dünyaca ünlü sporcular, kendilerini 261 metre yüksekliğindeki binadan boşluğa bıraktı.
(İHA)