BIST 10.159
DOLAR 32,24
EURO 35,10
ALTIN 2.468,53
HABER /  GÜNCEL

İşte ÖSO'ya TSK formasını dağıtanlar!

Özgür Suriye Ordusu'nun üzerindeki TSK üniformasının TSK tarafından verilmediği pek çok yerde satıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

BANU İRİÇ

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- Özgür Suriye Ordusu askerlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dağıttığı formaları giydiği iddiası ortalığı karıştırmıştı. 
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu TSK üniformalarının başta Özgür Suriye Ordusu olmak üzere diğer Suriyeli muhalif gruplara dağıtıldığını öne sürmüş ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması için soru önergesi vermişti.

İddialar sonrası medyada TSK armasının kolunda yer aldığı bir fotoğraf yer almıştı. Reuters muhabiri Khalil Ashawi tarafından çekilen fotoğrafta askerin üzerindeki üniformanın kolundaki logo dikkat çekmişti.

Ancak Türkiye'nin pek çok bölgesinden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait formalar satın alınabiliniyor. Hatta iddialar kapsamlı araştırıldığında Hatay'da tam sınır bölgesinde pek çok dükkanda illegal olarak imalathanelerde üretilmiş üniformaların satıldığı dikkat çekiyor.

Bölgede bu iş iyi gelir sağlayan iş kapısına bile dönüştüğü ortaya çıktı. Bir Arap gazetesinde yer tsk-uniforma-240.jpgalan haberde Hatay'daki bu yönde iş yapan dükkanlara dikkat çekildi. Antakya Eski Çarşı'da Suriyeli ve isminin Mahmmad olduğu öğrenilen bir kişi bölgede en çok iş yapan dükkanlardan birina sahip.

Suriye sınırına sadece yarım saatlik mesafede bulunan çarşıda Suriyeli muhaliflerin ihtiyaçlarına yönelik kıyafetler satılıyor. Savaş öncesi Suriye'de zeytinlikte çiftçi olduğu öğrenilen Mahmmad, Sünni olduğu için muhaliflere yardım etmek istediğini ve bu dükkanı açtığını ifade etti. Mahmmad ürünlerin çoğunun kendilerin diktirdiğini açıkladı.

GEREKEN KAPSAMLI AÇIKLAMA YAPILACAK

İnternethaber'e konuşan Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine kapsamlı yanıtın verileceğini belirtti.

Hatay'daki yer alan dükkanları sorduğumuzda yetkili tarafından TSK'ya ait üniformaların değil Hatay'dan Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerdeki bazı dükkanlarda bile illegal olarak satışının yapıldığı ifade edildi.

"Bakanlığımız gerekli çalışmaları yaptıktan sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından gerekli cevap verilecektir. Bahsettiğiniz Hatay'da yer olan dükkanlarla ilgili de muhakkak ki incelemeler yapılıyor. Başka amaçlar için de yayınlanmış olabilir bu fotoğraf. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra açıklama yapacağız."

tsk-uniformali-asker.jpg

tsk-uniformasi-satan-dukkan.jpg



CHP'li vekilden TSK ile ilgili bomba iddia!

CHP miletvekili Sezgin Tanrıkulu, TSK ve ÖSO işbirliği ile ilgili olay yaratacak bir soru sordu. (Devamı...)

41646.jpg