BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden TSK ile ilgili bomba iddia!

CHP miletvekili Sezgin Tanrıkulu, TSK ve ÖSO işbirliği ile ilgili olay yaratacak bir soru sordu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Suriye'de Beşşar Esad'a karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu ve diğer muhaliflere TSK'nın yaptığı yardımla ilgili bomba bir iddia ortaya attı ve Meclis'e soru önergesi sundu.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "TSK üniformaları başta Özgür Suriye Ordusu olmak üzere diğer Suriyeli muhalif gruplara dağıtılmış mıdır?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi sundu.

Suriye’de yaşanan karışıklık döneminde, Özgür Suriye Ordusu ve diğer muhalif gruplara silah, mühimmat ve askeri kıyafet verildiği yönünde basında haberler çıktığını hatırlatan Tanrıkulu, muhaliflerin Türk askeri üniforması taşıdığını iddia ederek Bakan Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki eski üniformalar ne yapılmaktadır?

TSK envanterinden 2012 ve 2013 yıllarında yabancı ülkelere askeri malzeme hibesi yapılmış mıdır? Yapıldı ise bu ülkeler hangileridir ve ne tür malzemeler hibe edilmiştir?

TSK üniformaları başta Özgür Suriye Ordusu olmak üzere diğer Suriyeli muhalif gruplara dağıtılmış mıdır? Dağıtıldı ise kaç adet dağıtılmıştır?

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait eski veya yeni askeri kıyafetlerin rütbeleri ve Ordu amblemleri sökülmeden Suriyeli muhaliflere dağıtıldığına dair bilginiz var mı?

Suriyeli muhaliflere askeri malzeme verme yetkisini kimden ve hangi karardan aldınız?”