BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  EKONOMİ

Google, Apple'ın yerini mi alıyor?

Son dönemde Google'ın gösterdiği istikrarlı yükseliş Apple ile kıyaslanmasına yol açtı.

Abone ol

Son dönemde Google hisselerinde görülen istikrarlı yükseliş, teknoloji şirketinin hisselerinin borsada bir zamanların tarihin en değerli şirketi haline gelen Apple ile kıyaslanmasına neden oldu.

Uzmanlar son dönemde hisselerindeki istikrarlı yükseliş nedeniyle Google’ı borsa performansında yeni Apple olarak göstermeye başladı.

Google hissesi şu anda 909,18 dolar ve Cuma gününü yaklaşık olarak yüzde 0,5’lik yükselişle kapattı.

Şirketin hissesinin yakında 1000 dolara kadar çıkağına inanan uzmanlar, Google’ın hisse performansını Apple ile kıyaslamaya başlasa da CNBC yayına katılan uzmanlar bunun için erken olduğuna dikkat çekti.

CNBC yayınında Fast Money programında konuşan Yahoo Finance sitesinin teknoloji uzmanı Mike Santoli, “Google, Apple’ın dibe vurduğu bir dönemde bayrağı devraldı. İki şirketin hisseleri birbirleriyle karşılaştırılabilecek bir pozisyonda değil. google hisseleri olası bir dalgalanmaya Apple hisselerine kıyasla daha savunmaz yakalanabilir” diye konuştu.

APPLE DÜŞMEYE DEVAM ETMEYECEK

Santoli aynı zamanda Apple hisselerindeki düşüşün devam etmesini beklemediğini de sözlerine ekledi.

Yine aynı yayına katılan finansal danışmanlık şirketi Rosecliff Capital’in analisti Mike Murphy da Google ile Apple’ın kıyaslanamaz iki şirket olduğunu ve Apple’daki düşüşün daimi olmayacağını söyledi.

Apple hissesi şu anda 433 dolar sınırında ve Cuma günkü işlemlerde 0,3 değer kaybetti.

Apple hissesinin düşmesinde son dönemdeki ürünlerin beklentilerin altında kalan satış rakamlarının etkili olduğu belirtiliyor.