BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  EKONOMİ

Soros'un nasıl kazandığı ortaya çıktı

Ünlü yatırımcı George Soros’un son dönemdeki yatırım performansının finans hisselerinden teknoloji hisselerine kaydığı görüldü.

Abone ol

Ünlü yatırımcı George Soros’un son dönemdeki yatırım performansının finans hisselerinden teknoloji hisselerine kaydığı görüldü.

ABD’li ünlü yatırımcı George Soros’un son dönemdeki yatırım hareketlerini değerlendiren BusinessInsider sitesi, yatırımcının ilgisinin finans hisselerinden teknoloji hisselerine kaydığını ortaya çıkardı.

Soros’un son dönemde Google hisseleri aldığı, Netflix, Qualcomm, LinkedIn’e de yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Alıp-sattığı hisselerle her zaman örnek alınan Soros’un bir kez daha Google’un uzun vadede porföyünde tutmak istediği görüldü.

GÖZDE GOOGLE

Son dönemde finans piyasalarının yeni gözdesi olan Google hissesi, Glassdoor.com sitesi tarafından altı aylık süreçte en olumlu iş görünümüne sahip şirketler listesinde gösterildi.

LinkedIn ve Netflix şirketinin Soros’un portföyüne yeni giren şirketler olduğu ifade ediliyor.

Son yatırımlarıyla birlikte Soros’un portföyünde teknoloji hisselerinin payı yüzde 16’ya yükseldi. Finansal hisselerinin payının ise yüzde 2,3 azaldığı görüldü.

Soros’un portföyünün içinde Citigroup, AIG, General Motors bulunuyor.

İLK KEZ BOEING

Soros Boeing hissesi alarak üretim sektöründen vazgeçmediğini de gösteriyor. Yatırımcının ilk kez Boeing’le ilgilendiği söyleniyor.

Soros’un Boeing hissesi satın almasındaki en büyük etkenin şirketin uzun zamandır bekleneni gerçekleştirip Dreamliner adlı uçağı başarıyla uçurup sipariş almasının etkili olduğu ifade edildi.

Boeing bu şekilde sadece Soros’tan değil tüm yatırımcılardan ilgi gördü.