BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan yerine onu mu hazırlıyor?

Başbakan Erdoğan'ın Numan Kurtulmuş'u Beyaz Saray'daki görüşme masasına oturtması, Ankara kulislerinde konuşuluyor.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Obama ile yapılan resmi görüşmede Numan Kurtulmuş'un olmasını anlamlı buldu.

HAS Parti'den AK Parti'ye geçen Kurtulmuş için, Ankara kulislerinde bir süredir, "Erdoğan’dan sonraki, Genel Başkan" yorumları yapılıyordu.

CHP'nin Aydın mitingini takip eden Milliyet Ankara temsilcisi Fikret Fila, Kılıçdaroğlu ile yaptığı sohbetin ayrıntılarını bugünkü yazdı.

"ERDOĞAN KURTULMUŞ'U AKREDİTE EDİYOR"

"Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ve Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yer vermiş olmasının özel anlamlar taşıdığını düşünüyor.
CHP lideri, Başbakan’ın Arınç’ı ABD heyetine almasındaki asıl amacın Fethullah Gülen Hoca’yla temas kurmak olduğunun anlaşıldığını söyledi. Erdoğan’ın, Arınç’ın Gülen’le “vekâleten” görüştüğünü söylemesine de dikkat çekti.

Numan Kurtulmuş’un heyette yer almasının yanı sıra Başkan Obama’yla yapılan resmi görüşmelere katılmasını da Erdoğan sonrası için anlamlı buluyor Kılıçdaroğlu. CHP lideri, Kurtulmuş’un da yer aldığı resmi görüşme masasını değerlendirirken, “Anlaşılan Erdoğan, Kurtulmuş’u akredite ediyor” yorumunu yaptı."

ESAD'A 2 AY SÜRE VEREN KİMDİ?

Fikret Bila ayrıca Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikasına eleştiri yönelttiği sözlerini köşesine taşıdı:

“Suriye konusunda konuştukça batıyor. O ve Dışişleri Bakanı ne söylediyse aksi oldu. Esad’a 2 ay süre veren kimdi? Haftalar içinde gidecek diyen kimdi? Ne oldu takvimlere? Belki hiç konuşmasalar daha sağlıklı olacak.”