BIST 9.985
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.432,74
HABER /  DÜNYA

Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi

Suriye’deki iç savaşta yakınlarını kaybeden Suriyeli üç aile İstanbul’da sığındıkları köprü altında yaşam mücadelesi veriyor. <br/>Canlarını...

Abone ol

Suriye’deki iç savaşta yakınlarını kaybeden Suriyeli üç aile İstanbul’da sığındıkları köprü altında yaşam mücadelesi veriyor.
Canlarını kurtarmak için yurtlarını terk etmek zorunda kalan aileler, biri bebek 5 çocukla sokak ortasında kaldıklarını ifade ederek yetkililerden kalabilecekleri bir ev istedi.
Suriye’de zulümden kaçarak önce Şanlıurfa ardından da İstanbul’a gelen 15 kişilik üç aile, Haliç Metro Köprüsü altında yaşam mücadelesi veriyor. Paraları bittiği için köprü altına sığındıklarını belirten aile, çevredeki esnafın yiyecek ve para yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Aralarında 1’i bebek 5’i çocuk olmak üzere 15 kişinin bulunduğu üç aile yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor. Küçükpazar semt sakinlerinin yardımlarıyla ayakta durmaya çalışan aile bireyleri, 2 gündür İstanbul’da olduklarını ve geceleri endişe ve soğuk havayla yaşamaya çalıştıklarını ifade ettiler. Aile bireyleri arasında yer alan Vediha Türkmani 9 yaşındaki kızı ile birlikte kendisinin kalp rahatsızlığı bulunduğunu ve ilaçlarının bittiğini belirterek yaşadıkları mağduriyete dikkat çekti. Esed’in Humus’ta yaptığı zulümde babası ve ağabeyini kaybettiğini belirten Emin Muhammed Türkmani, “Babamı ve ağabeyimi iç savaş sırasında kaybettim. Evimizi ve yurdumuzu yakıp yıktılar. Canımız kurtarmak için Türkiye’ye sığındık. Suriye’den kaçıp önce Şanlıurfa’ya geldik şimdi de İstanbul’a sığındık. Kız kardeşim ve yeğenimin kalp rahatsızlığı var. Paramız olmadığı için ilaçlarını da alamadık. Eşim 6 aylık hamile. Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Türk yetkililerden bizlere kalabileceğimiz bir yerden başka bir şey istemiyoruz. Her işi yaparım yeter ki sokakta yaşamayalım” dedi.
Vediha Türkmani ise “Benim ve kızımın kalp rahatsızlığı var. İlacımız ve paramız kalmadı. Geceleri korku ve endişe içerisinde yatıyoruz. Havalar soğuk ve ne bir battaniyemiz nede bir döşeğimiz var. Bizlere yardım edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
(İHA)