BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  DÜNYA

Bu düğün salonunun aşçıları hükümlüler

Eskişehir’de, bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde kurulan kır düğün solonunda hükümlüler aşçı olarak çalışıyor.<br/>Kent merkezi Gazip...

Abone ol

Eskişehir’de, bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde kurulan kır düğün solonunda hükümlüler aşçı olarak çalışıyor.
Kent merkezi Gazipaşa mahallesi içerisinde bulunan Eskişehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun bahçesinde müdürlük tarafından vatandaşların yaz sezonu boyunca kullanabileceği Şehit İsmail Daler Uygulamalı Kır Düğün Salonu faaliyete açıldı. Kır düğününe müsait olan salonun gündüzleri de restoran olarak kullanılabileceğini açıklayan Cezaevi Kurum Müdürü Bekir Alanoğlu, alanın Temmuz ayının ilk haftasında hizmete açılacağını söyledi. Alanoğlu, ‘‘Daren Kır Düğün Salonu, sezon boyunca akşam ve haftasonları düğünlere ayrıldı. Salonda bulunan masa, sandalye ve her türlü eşya cezaevinde bulunan hükümlüler tarafından üretildi ve organize edildi. Düğünlerde davetlilerin yemekleri de buradaki hükümlü olan ve aşçılıkla uğraşan kişiler tarafından yapılarak servis edilecek’’ dedi.
Alanoğlu, yaklaşık bin kişilik kapasitesi bulunan düğün salonunun kira fiyatlarının da kişi sayısına ve yemek ikramının durumuna göre değişeceğini belirtti.
Türkiye’de ilk kez bir açık cezaevinin bahçesinde hayata geçirilecek olan kır düğün salonuna, daha sezon başlamadan oldukça fazla talep olduğu da bildirildi.
(İHA)