BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL

PKKda ALMAN da var

PKK itirafçısı, örgütteki yabancı uyrukluları deşifre etti. İşte PKK içindeki uluslar...

Abone ol

15 yaşında katıldığı ve 8 yıl boyunca kaldığı örgütten kaçan Muhabbet Demir, itiraflarıyla örgüt içindeki yabancı teröristleri de deşifre etti.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde kendine gösterilen örgüt fotoğraflarından çok sayıda örgüt üyesini teşhis eden Demir, aralarında kod adlarını bildiği ve Alman olduğunu söylediği 3 Alman kadın teröristin de örgütte faal olarak görev yaptığını iddia etti.

Diyarbakırlı eşi ile arasında geçimsizlik çıkması üzerine Kürt’leri tanımak ve Türkiye’yi görmek için Türkiye’ye gelen ‘Medya’ kod adlı Alman kadının daha sonra PKK’ya katıldığını söyleyen itirafçı Muhabbet Demir şunları söyledi:

İSİMLERİMİZ AÇIKLANMAZDI

"Gerçek isimlerimiz açıklanmazdı. Sadece kod adlarımız bilinirdi. Alman vatandaşı olan ‘Medya’ ile birlikte ‘Demhat’ kod adlı ve ‘Şevin’ kod adlı iki Alman daha benim bulunduğum kampta vardı. Diğer kamplarda da çok sayıda Alman kadın ve erkek örgüt üyesi olduğunu duymuştum.

PKK'lı itirafçı Terör örgütüne katılan 3 Alman’ı da fotoğraflarından deşifre etti.

Enternasyonel düşünceye sahip olan Alman kadın örgüt üyesi Medya Örgütte hemşire olarak görev yapmaktadır. Diğer Alman kadın teröristler de ırk, millet ve vatan ayrımı yapmadan örgüte destek verdiklerini söylüyorlardı. Bu yüzden örgüt içinde görev yapıyorlardı. Bu Alman kadın teröristlerden birisi yakalandı. Şu anda Sivas Cezaevi’nde. Cezaevinde örgüt elbisesi giydiğini duydum."

İtirafçı PKK’lı Demir, örgüt içinde çok sayıda Iraklı, Suriyeli ve diğer Avrupa ülkelerinden kişilerin bulunduğunu da iddia etti.
      
ÖRGÜT ÜYELERİ KAÇMAK İSTİYOR

Örgütten birlikte kaçtığı Hava Okan’ın itirafları sonucu yakalanan ve örgüt üyeliğinden hapis cezasına mahkum edilen Muhabbet Demir, poliste ve mahkemede yaptığı itiraflarla örgütü deşifre etti. Örgütün yapılanması, gelir kaynakları, yayın organları, kampları ve örgüt üyesi sayıları hakkında bilgi veren Demir, örgüt üyelerinin büyük çıkmaz içinde olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:
     
“Örgüt mensupları her an örgütten kopabilir. Fakat ellerinden tutan olmadığı için örgütten kaçamıyorlar. Yeni bir pişmanlık yasasının çıkmasını beklemektedirler. Çünkü, silahlı olarak örgütün bir yere varamayacağı konusunda hepsi aynı fikirdeler. Kaçarak Türkiye’ye geldim. Sizlerin bu tür yaklaşımlarınızı daha önceden bilseydim, direkt olarak gelerek teslim olurdum. Kırsalda olan örgüt mensuplarının da sizlerin bu tür yaklaşımlarınızdan haberleri olsa teslim olacakları düşüncesindeyim. Örgüte katıldığım için pişmanlık duyuyorum. Yoruldum, yıprandım. Yaşadıklarıma ‘yeter’ diyorum.''