BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

PKK yeni Beytüşşebap saldırısı peşinde

Terör örgütü PKK'nın, Beytüşşebap'ta yaptığı saldırının ardından bölgede soruşturma ve operasyonlar devam ediyor.

Abone ol

İlçe Kaymakamı İhsan Selim Baydaş’ın evine de saldıran teröristlerin Baydaş'ı kaçırmayı planladığı öğrenildi. Teröristlerin Beytüşşebap’tan sonra Şırnak’ta farklı yerlerde de saldırı hedefinde oldukları ifade ediliyor. 

Beytüşşebap'da geçtiğimiz günlerde Tugay Komutanlığı'na, polis lojmanlarına ve kaymakamlık binasına eş zamanlı saldırı düzenleyen teröristlerin hedefinde Kaymakam Baydaş'ı öldürmek veya kaçırmak olduğu öğrenildi. Hedeflerine ulaşamayan ve bölgede büyük zaiyat veren terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçleri Kato, İncebel ve Laleş Dağları’nda didik didik terörist arıyor. 240 kilometre olan Irak sınırına yoğunlaşan güvenlik güçlerinin, teröristleri dağda sıkıştırdığı öğrenildi. Savaş uçaklarıyla teröristlerin yuvaları bombalanırken, karadan da operasyonlar sürdürülüyor.

Öte yandan istihbarat birimlerine gelen bir ihbar, Beytüşşebap saldırısında güvenlik güçleri tarafından öldürülen 4 teröristin, örgütün kanlı eylemleriyle bilinen Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in talimatıyla canlı bomba olarak kullanıldığını ifade ediyor. Teröristlerin Beytüşşebap’tan sonra Şırnak’ta başka bir yere daha saldıracakları da gelen bilgiler arasında. Şırnak’ın bütün ilçelerinde yetkililer, yoğun güvenlik önlemi aldı.