BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İl Başkanı istifa etti

Üniversite öğrencilerinin cemaatlere gitmemesi için kampus girişine stant açan CHP İl Başkanı Karadağ istifa etti.

Abone ol

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, görevinden istifa etti.

Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, istifasını, partisinin il yönetimine sunduğunu belirterek, “İstifa kararını bir komploya maruz kaldığı için partisine zarar vermemek adına aldığını” söyledi.

BAZI KESİMLER RAHATSIZ OLDU VE KOMPLOLAR ÜRETİLDİ

Uzun yıllar partisine hizmet ettiğini vurgulayan Karadağ, şunları kaydetti:

“Karabük Üniversitesine öğrenci kayıtlarının başlaması ile parti olarak yeni gelen öğrencilere yardımcı olmak istedik. Üniversite önünde bazı cemaatlere ait yurt görevlilerinin öğrencileri yönlendirmemesi için kampüs girişine stant açtık. Burada öğrencilere ilimizi tanıtan broşürler dağıttık ve yapmaları gerekenleri söyledik. Bizim bu çalışmamızdan dolayı bazı kesimler rahatsız oldu ve çeşitli komplolar üretildi. Bu olayın büyüyeceğini düşünerek 'partim zarar görmesin' diye başkanlık görevimden istifa ettim. Partime her zaman hizmet etmeye elimden geldiği kadar devam edeceğim.”

STANTTA ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ DAĞITLMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, Karabük Üniversitesi'ne yapılan öğrenci kayıtlarıyla ilgili şunları söylemişti: 

Hiçbir yönetici kendisini ilkelerinin üzerinde göremez. Hiçbir yönetici, öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti karşıtı veya kendi siyasal yapısına yakın guruplara yönlendiremez. Herkes o öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu bilecek. Kendilerine verilecek görev dahilinde o gençlerimizi geliştirecekler. Oradan ne bir tarikata nede başka bir yere yönlendirmeyecek. Bizim standımızda dağıtılan Atatürk'ün Gençliği Hitabesi ve Karabük haritasıdır. Herkes bu öğrencilere yardımcı olacak ki, Karabük daha da büyüyecek. Ben herkesin üzerine düşeni zaman içerisinde yapacağına inanıyorum" dedi.