BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Afyon açıklaması

Başbakan Erdoğan, Afyonkarhisar'da 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasıyla ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’daki askeri mühimmat deposunda yaşanan patlama sonrasında yazılı görsel medyanın tavrını eleştirdi. Erdoğan, sabotaj imasında bulunan bazı emekli subayları TSK'ya ihanet etmekle suçladı. 

Patlamanın hemen sonrasında CNN Türk yayınında yaptığı değerlendirme ile dikkat çeken emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk "Kaza olma ihtimali kaza olmama ihtimaline göre çok düşük” demişti.

Başbakan Erdoğan, Sarıyer Çayırbaşı tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılış töreninde konuşma yaptı. 

OCAĞA İHANET

 Bazı emekli askerlerin televizyona çıkarak konuyla ilgili yorum yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Maalesef bazı emekli askerler geldikleri ocağa ihanet ediyorlar. Sizin göreviniz bu mu ? Bu toplumda dezenformasyon yapıyorlar. Bu işin incelemesi yapılacak bekle. Bir saatte iki saatte netice bekliyorlar.” diye konuştu.

Konuşmasında Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda yaşanan patlamaya da değinen Erdoğan, verilen kayıpların üzücü olduğunu söyledi.

Patlamada şehit olan 25 askerin acısının herkesin yüreğini dağladığını belirten Erdoğan, “Depremlerde, sel felaketlerinde, trafik kazalarında ve diğer olaylarda verdiğimiz kayıplar da aynı şekilde hepimizi üzüyor.” dedi. 

Bu tür olaylara karşı kayıpları en aza indirecek tedbirleri aldıklarını belirten Erdoğan, olayın ardından medyada yapılan yorumlara tepki gösterdi. Erdoğan, “İşte Perşembe günkü olayla ilgili. Olya olduğu andan itibaren, yazılı ve görsel medyaya düştüğü andan itibaren. Atılan başlıklar, yapılan yorumlar inanın bilerek değil, sadece bakıyorsunuz farklı senaryolarla, birisi alıyor emekli bir generali getiriyor, birisi alıyor bir emekli askeri getiriyor. Kendisi olmadığı süre içersinde ne tür el bombaları üretilmiş, ithal edilmiş bundan haberi yok, kendi zamanındaki var olanlar üzerinden açıklamalar yapıyorlar.” diye konuştu. 

Medyayı takip eden vatandaşların da anlatılanları gerçek zannettiğini ancak bunun doğru olmadığını dile getiren Erdoğan şöyle konuştu: “İşin gereği bu değil. Maalesef bazı emekli askerler geldikleri ocağa ihanet ediyorlar. Sizin göreviniz bu mu ? Bu toplumda dezenformasyon. Bunlar bunu yapıyor. Bu ahlaki değildir, vicdani değildir. Bu milletin gelecek ideallerine ket vurmaktır. Ben milletimi bu noktada özellikle uyarmak istiyorum.” şeklinde konuştu. 

NE KADAR VURABİLİRİZ DERTLERİ BU

Köşe yazarlarının yorumlarını da eleştiren Erdoğan, “Bazıları da bakıyorsunuz köşelerinde yapılan bazı hatalar varsa bu hataları kasta mahsus yapıyor. Bekle, dur bakalım. Bu işin incelemesi yapılacak. Ondan sonra da gerekli açıklamaları yapılacaktır. Hemen bir anda bir saatte, iki saatte netice bekliyorlar. Nerede var, hangi işte var netice. Orada daha yangın sürüyor bakıyorsunuz hemen değerlendirmeler başlamış. İtfaiyesi yaklaşamıyor. Ulaşamıyor onlar bir taraftan yorum yapıyorlar. Biz bir taraftan telaş içindeyiz, acaba havadan nasıl söndürme işlerini yaparız? Yapabilir miyiz? vs… Onlar sürekli tahrik ediyorlar. İnsaf edin, ama bunların böyle bir insafı yok. Çünkü bunlar ne kadar yaralayabiliriz? Ne kadar vurabiliriz? Dertleri bu.” İfadelerini kullandı.