BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL

PKK talimat verdi 800 kişi Suriye'ye geçti

Kobani'ye yoğun bir saldırı başlatan Işid'e karşı savaşmak için yüzlerce kişi, Türkiye'den Suriye'ye geçti.

Abone ol

Suriye içindeki aktivistlere dayanarak iç savaş boyunca dünyaya bilgi aktaran Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütü, geçtiğimiz günlerde içinde yüzlerce PKK’lının, cihatçıların kuşatması altındaki Kobani’deki Kürtlere yardım etmek için Türkiye’den Suriye’ye geçtiğini öne sürdü.

EMİR PKK LİDER KADROSUNDAN

 Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, AFP ajansına yaptığı açıklamada, “en az 800 Kürt savaşçının Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani’ye geçtiğini” söyledi. Aldulrahman, emrin ise PKK’nın lider kadrosundan geldiğini belirtti.

MÜSLİM: PKK'LI DEĞİL GÖNÜLLÜLER

PKK’nın Suriye kolu olarak anılan PYD’nin Eş başkanı Salih Müslim ise sınırdan geçenlerin PKK’lı değil gönüllü gençler olduğunu söyledi. Müslim “Bunların hiç birisi savaşçı değildir. Sadece gönüllü gençlerdir. YPG’ye katılmak istiyorlar” dedi.

TANKLAR BEKLİYOR

Köydeki 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı 6’ncı Bölük Komutanlığı bahçesinde onlarca tank bekliyor. Karakollarda ve hâkim tepelerde tank, obüs, zırhlı araçların yanı sıra hava savunma radarları da konuşlandırıldı. Karakollarda, kritik noktalarda ve Suriye’yi gören tepelerde askerler termal kameralar ile sınırın karşı tarafını 24 saat boyunca izliyor. Hatay’dan Mardin’e kadar sınır hattında askerin riskli olarak belirlediği bölgelere 2.5 ila 4 metre derinliğinde kazılmış hendekler ile kaçakçılık ve yasadışı geçişler önleniyor.

SINIRDA İLERLİYORLAR:

IŞİD militanları; geçen yıl Irak’ta Rakka’yı ele geçirmesinin ardından Türkiye sınırına yöneldi. Ocak ayında Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısındaki Telabyad ile Gaziantep’in Karkamış ilçesi’nin karşısındaki Carablus ilçelerinin kontrolünü ele geçirdi. Türkiye sınırına yerleşmeyi hedefleyen IŞİD, kontrolü elinde bulundurduğu Carablus ile Telabyad arasında kalan Urfa’nın Suruç ilçesinin karşısındaki Arapça adı Ayn-El Arap olan ve Kobani olarak bilinen ilçeye yöneldi.