BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  GÜNCEL

Başörtü avcısı gözetmene 5 ay hapis

Başörtülü olduğu için Vahide Yalçın'ı YGS sınavına almayan öğretmen Nesrin yılmaz'a mahkeme 5 ay hapis cezası verdi.

Abone ol

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) başörtüsü zulmünün bedeli 5 ay hapis... Vahide Yalçın'ı 2011'de yapılan YGS'ye başörtüsüyle sokmadıkları gerekçesiyle ÖSYM'nin Batıkent Lisesi'ndeki bina sorumlusu, gözetmen ve salon başkanın 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılandıkları davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Kararda, Yalçın'a sanıklardan Gülden Nesrin Yılmaz'ın "Sınava başörtüsü ile girilemeyeceğini" söyleyerek, "Başını açmak ister misin" diye sorduğu, Yalçın'ın, açmaması durumunda ne olacağını sorması üzerine de tutanak tutulacağını bildirdiği ifade edildi.

'ÇIKARMAZSAM NE OLUR' DEDİ

"Tutanak tutulursa ne olur" diye soran Yalçın'a, sanık Yılmaz'ın, "Bilmiyorum" yanıtını verdiği aktarılan kararda, bunun üzerine salondan çıkan Yalçın'a, durumu anlattığı anne ve babasının, "Başını aç" dedikleri, Yalçın'ın da başını açarak, sınava girdiği anlatıldı.

BAŞÖRTÜSÜ YASAK DEĞİL

Gerekçede, 27 Mart 2011 itibarıyla YGS'ye giren öğrencilerin başının açık olması zorunluluğu bulunmaması nedeniyle tutanak tutulamayacağı belirtilerek, salon başkanı sanık Gülden Nesrin Yılmaz'ın, Yalçın'a tutanak tutulacağını söyleyerek görevi kötüye kullandığı kanaatine varıldığı aktarıldı. Yılmaz'ın bu suçtan, takdiri indirim uygulandıktan sonra 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve şartları oluştuğu gerekçesiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği belirtilen kararda, diğer sanıklar İlhan Arıbal ve Gülsüm Ançel'in ise atılı suçu işledikleri sabit olmadığından beraatlarına karar verildiği kaydedildi.

BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARIP SINAVA GİRDİ

2011'da düzenlenen YGS'de salon başkanı, Vahide Yalçın'ın başörtüsüyle sınava giremeyeceğini, aksi takdirde tutanak düzenleyeceğini söyledi. Bunun üzerine dışarı çıkıp ailesine danışan Yalçın, sınava başörtüsünü çıkarıp girmek zorunda kaldı.