BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  GÜNCEL

Katar Emiri'nin, sıra dışı gece ziyareti

Katar Emiri, dün gece Ankara'ya geldi. Saat 22.00'de Köyk'te Cumhurbaşkanı Gül ile, ardından da Başbakan Erdoğan'la görüştü.

Abone ol

Ortadoğu’da olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Katar Emiri’nin Ankara’ya gece ziyaretinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi dikkat çekti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgedeki olağanüstü gelişmelerin etkisiyle Çankaya Köşkü’nde bu akşam sıradışı bir görüşme yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani ile çalışma ziyareti çerçevesinde gece görüşmesi yapması dikkat çekti. Katar Emiri, Gül ile görüşmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de biraraya geldi.

EN SON 14 ŞUBAT'TA GELMİŞTİ

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani, 14 Şubat’ta Türkiye’ye ziyarette bulunmuştu. Katar Emiri, Gül ile Ankara’da, Başbakan Erdoğan ile Adile Sultan Sarayı'nda 1,5 saat görüşmüştü. Görüşmede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yer almıştı. Erdoğan, görüşmenin ardından Thani ile Kandilli İskelesi'nden tekneye binerek, deniz yoluyla Dolmabahçe Ofis'e hareket etmişti.

GECE 10'DA KÖŞK'E ÇIKTI, ARDINDAN KONUTA GEÇTİ

Katar Emiri, bu gece Türkiye’de yine görüşmelerde bulundu. Emir, saat 22.00’de Çankaya Köşkü’ne çalışma ziyaretinde bulundu. Gül ile Katar Emiri’nin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. El Tani, Köşk’ten Başbakanlık Konutu’na geçerek Erdoğan ile görüştü.

GAZZE, IRAK, SURİYE VE IŞİD MASADA

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının uluslararası gündemde öne çıktığı bir süreçte bu görüşme dikkat çekti. Ayrıca Irak ve Suriye’deki gelişmeler ve IŞİD’in etkinliği dikkate alındığında Katar Emiri’nin geceyarısı Ankara’da yaptığı temaslar ilgi çekti.

BAŞBAKANLIK'TAKİ GÖRÜŞME TOPLANTIYA DÖNÜŞTÜ

Katar Emiri'nin Çankaya Köşkü'ne yaptığı çalışma ziyaretinin ardından Başbakanlık Konutu'ndaki gece yarısı görüşmesi bir toplantıya dönüştü. Erdoğan ile Katar Emiri'nin gece yarısı görüşmesine; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın da katıldı. Çankaya Köşkü'ndeki görüşmeye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.