BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

PKK şimdi de Kürtçe'ye karşı çıkıyor!

Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da ailelere ve öğrencilere "Kürtçe dersi seçmeyin" diye baskı yaptığı ortaya çıktı. İşte nedeni?

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın hükümetin hamlesini boşa çıkarmak için Güneydoğu'da Kürtçe dersini seçenlere baskı yaparak vazgeçirdiği ortaya çıktı. PKK4nın bu çirkin oyununu Zaman gazetesi yetkililerle konuşarak ortaya çıkardı. Gazetenin bölge temsilcisi yetkililerle konuştu ve olayın iç yüzünü ortaya çıkardı.

PKK KÜRTÇE DERSİ SEÇMEYİN DİYE BASKI YAPIYOR

Gazetenin haberine göre seçmeli Kürtçe dersine okulların açılmasına yakın Türkiye genelinde 24 bin öğrenci başvurdu. Ancak eğitim yılının başlamasının ardından Güneydoğu’daki 6 bin öğrenci bu seçimden vazgeçti.

Yetkililere göre, hükümetin hamlesini boşa çıkarmak isteyen PKK’nın baskısıyla Kürtçe dersini seçenlerin sayısı azaldı. Terör örgütünün, devletin sunduğu seçmeli dersin tercih edilmesinin örgüt sempatizanlığını azaltacağı düşüncesiyle Güneydoğulu ailelere baskı uyguladığı belirtiliyor.

 
İSTEYEN HER ÖĞRENCİ KÜRTÇE ÖĞRENEBİLİYOR

Eğitim sisteminde önemli değişiklikler yapan Türkiye, bu yıl çok sayıda seçmeli dersi ilk kez öğrencilere sundu. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in (sas) hayatının yanı sıra Kürtçe de seçmeli ders oldu. Böylece uzun yıllardır dile getirilen bir talep, devlet tarafından kabul gördü. İsteyen her öğrenciye devlet Kürtçe öğretmeye başladı.

PKK BASKI YAPIYOR

Ancak diğer seçmeli dersler olan talep yüz binlerle ifade edilirken Kürtçeye talep beklenenin altında oldu. Bu durumu inceleyen yetkililer, Kürtçeye talebin az olmasının ardında PKK’nın baskısını tespit etti. Özellikle Güneydoğu’da öğrenciler ve aileleri üzerinde baskı kuran örgüt, Kürtçe dersini seçenleri de vazgeçirdi. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü 5. sınıflarda okullar açıldığında baskılara rağmen 24 bin öğrenci Kürtçeyi seçmeli ders olarak tercih etti. Bu öğrencilerden 6 bini daha sonra vazgeçmek zorunda kaldı. Diğer bölgelerde ise Kürtçeyi seçenlerin sayısında azalma olmaması dikkat çekti.
 
Zaman Gazetesi'ni konuşan Güneydoğu’da görev yapan öğretmenler, “Öğrencilerimiz önce heyecanlıydı. Çünkü ilk kez Kürtçeyi okulda öğreneceklerdi. Kürtçe konuşmanın yasak olduğu yıllardan Kürtçe dersine geçilmişti. Ancak Kürtçe dersi açılımı PKK’yı rahatsız etti. Kimse seçmesin diye baskı yaptılar. Dersi seçen öğrencileri tek tek tespit ettiklerini duyduk. Öğrencilerin çoğu vazgeçti.” diye konuştu.