BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  EKONOMİ

Vergi rekortmeni olan hurdacı kadın

Eskişehir vergi rekortmenleri listesine giren bir kadın herkesi şaşırttı. Görenin ev hanımı zannedeceği bu kişi hurdacılıkla bir başarıya imza attı.

Abone ol

İNTERNETHABER / ESKİŞEHİR - Eskişehir Ticaret Odası 2010-2011 vergi rekortmenleri ödül töreninde başörtülü bir rekortmen herkesin ilgi odağı oldu. Türkiye'nin en ünlü markalarından Sarar'ı bile sollayan bu kadın vergi rekortmenliğinde 2. oldu.

Daha ilginç olan ise bu kadın girişimcinin vergi rekortmenleri arasına hurdacılık yaparak girmiş olması.

Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise anlattığı bir anı ile
yaşadığı haklı bir gururu paylaştı.


TÖRENDEN NOTLAR

Eskişehir
vergi rekortmenleri ödül töreni renkli sürprizlere sahne oldu.

*HURDACI REKORTMEN

Vergi rekortmenleri içinde biri vardı ki Türk kadınının geldiği noktayı göstermesi açısından çarpıcı bir örnekti. Başörtülü bu kadın girişimcinin ismi Zeynep Özçetin'di. Ve vergi rekortmenleri listesine hurdacılık yaparak girmişti.

ETİ'den sonra gelir
vergisinde en yüksek meblayı ödeyen isimdi. Dahası Eskişehir'in Türkiye çapında ünlü markası Sarar'ı bile solladı.

1.20121208171921.jpg

*İlköğretim öğrencilerinin renkli göstesi kadar "Ticaretin Senfonisi" klibi büyük alkış aldı.
Bu senfoninin özelliği hiç bir enstrüman kullanılmadan tamamen esnafın çıkardığı seslerden bestelenmiş olması.

*Salonun arka kısmında oturan Eskişehir kadın girişimciler başkanını Hisarcıklıoğlu erkek üyeleri kaldırtıp alkışlarla öne aldırdı.

Eskişehir Ticaret Odası'nın vergi rekortmenleri ödül törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, ETO Başkanı Harun Karacan ve çok sayıda işadamı katıldı. 

ESKİŞEHİR BAŞROL İSTİYOR

Vergi rekortmenleri töreninde ev sahibi olan ETO Başkanı Harun Karacan yaptığı konuşmada "Hayallerimiz büyük ama bekleme lüksümüz yok. Bizler yorulmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Türkiye"nin 2023 vizyonuna yürekten inanıyoruz. Biz Türkiye ekonomisinde Eskişehir'in başrol oynamasını istiyoruz" dedi.

Karacan, TOBB Başkanı'nı bulmuşken Eskişehir adına bir isteğini de kürsüden dile getirdi. Karacan, "Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bir isteğimiz var. Eskişehir'de kalıcı bir eser istiyoruz. Fen Lisesi mi olur Anadolu Lisesi mi olur, yoksa hepsi mi olur o sizin takdiriniz" dedi.

GURUR VEREN ANEKDOT

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Eskişehir'e bir okul sözü vererek konuşmasına başladı. Kentteki işadamlarını öven Hisarcıklıoğlu'nun "çok gurur duyduğum bir örnek" diyerek paylaştığı anekdot ise herkesi gururlandırdı.

-"Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanı Gül onuruna İngiltere Kraliçesinin verdiği yemeğe katılmıştım. Yanıma İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'u oturttular. Ben hemen tabi başladım Türkiye'nin reklamını yapmaya. Straw lafımı kesti ve;
-'Boşuna anlatma ben iyi biliyorum' dedi.
-'Nerden biliyorsun' dedim, Straw
-"Evden biliyorum" dedi.
-Straw'un evindeki çamaşır makinasından buzdolabına kadar bütün beyaz eşyaların hepsi Türk malıymış... Peki Straw'un evine bunlar nerden gitti... Dünyanın en büyük buzdolabı üretim fabrikasına sahip Eskişehir'den gitti. "

BİZE BİRİNCİLİK YAKIŞIR


İŞADAMLARI GEÇMİŞİNİZE BAKACAK!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yıl sonunda işadamlarına müthiş bir olanak sağlanacağını da bu törende haber verdi. Başkan Hisarcıklıoğlu'nun anlattığına göre "bankalara tanınan TC numarasından kişinin ödemelerini, çeklerini, kredi kartı borcunu" görme imkanı artık işadamlarına da tanınacak. Tıpkı bankalar gibi işadamları da bütün bu bilgileri görerek iş yapacaklar. Hisarcıklıoğlu, karşılıksız çeke verilen hapis cezasının kalkmasının ardından bir yıl içinde karşılıklık çek oranının yüzde 97 gibi rekor bir artış gösterdiğini, bu düzenlemenin sorunu çözeceğini söyledi.

Türkiye'nin ihracat gelirlerinin 30 yıl önce 3 milyar dolar olduğunu ve bunun da tarımdan sağlandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Rahmetli Özal önümüzü açtı 150 milyar dolar ihracata geldik. Yüzde 92'si bunun sanayi malı. Mütehattitlikte adımız okunmuyordu dünya ikincisi olduk. Petrol ve doğalgaz vermemiş Allah bize ama çok şükür ki müteşebbis ruhu vermiş. Biz bu ülkeyi ilk 10'a sokarız. Bize bu da yakışmaz. İlk 5'te olmaz. Benim atalarım 16 imparatorluk kurmuşken ilk 5'e razı olur muyum ben. Bize yakışan birincilik" dedi.

PKK'NIN OKUL YAKMASINA SERT TEPKİ

Terör örgütü PKK'nın son dönemde artan okul yakmalarına değinen Hisarcıklıoğlu, lanet yağdırdı. Hisarcıklıoğlu, "Geçen gün Van'da bir okulumuz kundaklama ile yakıldı. Can kaybı olmadı ama maddi hasar oldu. Bunu yapanları ve çocuklarımızı cahil bırakma noktasında hareket edenleri ve bu ülkeye ihanet edenleri, hepsini lanetliyorum. Aynı zamanda da bunu koruyanların, çeşitli bahane ürütenleri de lanetliyorum" diye konuştu.

SALONU GÜLDÜREN DİYALOG

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşması sırasında izleyicilerden biri TOBB Başkanına seslenerek kente bir üniversite daha istediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu bu istek üzerine bütün salonu güldüren şu karşılığı verdi;

-"Bak kardeşim iki şeyi unuttun! Bir siyasetçi olmadığımı, iki Kayserili olduğumu...
Okula tamam dedik artık ama eğer bir üniversite daha istiyorsanız şartım var. Arsa sizden, bina sizden eğitim de benden".

EN YAŞLI SENSİN

Bütün Eskişehir Milletvekilleri adına da törende Prof. Dr. Nabi Avcı bir konuşma yaptı. Avcı, diğer Eskişehir milletvekillerinin isimlerini sayarak, "İçlerinde en yaşlıları ben olduğum için hocam sen çık konuş dediler, hepsinin adına konuşuyorum. Biz sadece konuşurken değil, çalışırken de birlikte olmayı bilen milletvekilleriyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine alkışlar arasında plaketleri verildi.