BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den ince Erdoğan hesabı

CHP Grup Başkancekili Muharrem İnce'nin Başbakan Erdoğan hakkında yaptığı bu hesap siyaseti karıştıracak.

Abone ol

CHP Grup Başkabvekili Muharrem İnce , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kime 'kardeşim' dediyse onun sonunun pek iyi olmadığını belirtti ve ekledi:

Bu aralar Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'e çok fazla 'kardeşim' diyor...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya parti teşkilatı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan İnce'nin hedefinde AK Parti hükümeti vardı. Konuşması sırasında mikrofonun azizliğine uğrayan İnce, gülerek, "Bak sesimi kesmeyin benim. Sesimi AKP kesemedi, Afyonlular hiç kesemez aç şunu. Biraz benzin doldurun şuna ya" diye espri yaptı.

Konuşmasına şakayla başlayan İnce, "Ben burada güzel konuşma yapamam. Bunun iki nedeni var; Birincisi burada AKP'li yok. Onları göreceksin ki biraz heyecan olsun. Diğer neden ise il başkanlığı ürkütüyor adamı. Kenan Evren'in Milli Güvenlik Konseyi gibi dizilmişler" dedi.

İNCE: KARPUZ GİBİ BÖLÜNÜYOR MİLLET

Türkiye'nin 10 yıldır iyi yönetilemediğini belirten İnce, "Memleketin halini özetleyeyim: Bu ülke insanlarının içine fitne girmiştir. Başbakan'ın yaptığı en iyi iş bölücülüktür, bu milleti bölmüştür. İlkokulda bile çocuklar birbirlerine soruyor; 'Türk müsün, Kürt müsün, Alevi misin, Sünni misin? Camilerimiz ayrıldı, sendikalarımız, okullarımız, dersanelerimiz, bankalarımız, sigorta şirketlerimiz, hastanelerimiz ayrıldı. Karpuz gibi bölünüyor bu millet" diye konuştu.

JİNEKOLOG, YÜKSEK MİMAR, HUKUKÇU, EĞİTİMCİ

Başbakan Recep Tayyip Erdogan 'ın hemen her konuyla ilgili açıklama yaptığını, bu durumun yanlış olduğunu savunan İnce, çarpıcı benzetmeler yaparak, şöyle dedi:

"Başbakan diziyi kimin seyredip seyretmeyeceğine karar veriyor. Çamlıca'ya cami yapılıp yapılmayacağına karar veriyor. Ben sayayım daha. Bir gün bakıyorsun Başbakan çıkıyor helikoptere, 'Köprü buradan geçecek' diyor. Kendisi sanki yüksek mimar. İkinci gün geliyor, 'Üç çocuk yapacaksınız ama normal doğum olacak' diyor. Sanki jinekolog. Bir başka gün geliyor, cumhurbaşkanının görev süresini anlatıyor. Sanki hukukçu. Başka bir gün geliyor 4+4+4 eğitim sistemini anlatıyor. Eğitimci oluyor, öyle bir Başbakan var."

ONLAR AMERİKA'DAN KORKUYOR, BİZ ALLAH'TAN

Hükümetin ABD projelerinde görev aldığını ileri süren İnce, "Yetim hakkı yiyince sarhoş olunsaydı bu AKP'lilerin hepsi sarhoş olurdu, yerden kalkamazdı. Bizim onlardan farkımız var; Onların 'adı ak' bizim 'alnımız ak'. Onlar Amerika'dan korkar, biz Allah'tan korkarız" dedi.

ERDOĞAN KİME KARDEŞİM DEDİYSE SONU İYİ OLMADI

Suriye meselesi üzerinden de Başbakan Erdoğan'a yüklenen İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

"Erdoğan kime 'kardeşim' dediyse o kişiler sıkıntıya düştü. Kaddafi'ye, 'Kardeşim Kaddafi' , Esad 'a ,'Kardeşim Esad' demiyor muydu? Bakmayın şimdi 'Esed' dediğine. Bu Başbakan kime 'kardeşim' dediyse onun sonu pek iyi olmadı. Bu aralar Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çok fazla 'kardeşim' diyor. Sayın Abdullah Gül'e kardeşlik hukukundan bahsediyor. Eyvah! Eğer Başbakan Afyon'a gelirse Afyonluları uyarıyorum; 'Benim işçi kardeşim, benim çiftçim, Afyonlu kardeşim' derse vah halinize. Aman ha bunu dedirtmeyin."