BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

PKK RADYO topladı 

PKK, gücünü kaybetmeye başladı. Ayakta durabilmek için strateji geliştiriyor.

Abone ol

Son dönemde gücünü kaybeden terör örgütü PKK'nın ayakta durabilmek için geliştirdiği yeni stratejiler ele alındı.

Militan sayısını sayısını artırmak için yoğun çalışma yürüten PKK elebaşlarının, hükümetin 'eve dönüş'ü kolaylaştıracak eylem planının duyulmasını engellemek için militanların radyolarını toplattığı belirtildi.

Dergide yer alan habere göre; PKK, militan sayısını artırmak için yandaşlarına, 'Kürtler katlediliyor', 'Bugün mücadele günüdür', 'Şehitlerimiz için' gibi mesajlar iletiyor.

Türklerin Kürtleri yok etme hamlesi başlattığı iddiası üzerinden propaganda yapılırken, silahlı mücadelenin şart olduğu savunuluyor. PKK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin görüntüleri de yandaşlara dağıtılıyor. Bu yöntemlerle militan toplamaya çalışan örgüt, dağ kadrosunun azalmaması için de bazı önlemler almış durumda.

Bunların başında 'eve dönüş' yasasına karşı geliştirilen yöntemler geliyor. TSK tarafından dağıtılan 'eve dönüş' broşürlerinin militanlara ulaşmaması için çaba gösteriliyor.

Ayrıca iddialara göre, Irak'ın kuzeyindeki kamplarını kapatarak küçülmeye giden PKK'nın, Tunceli'yi TİKKO'ya bırakıp Ağrı ile Van kırsalına taşınacağı, gerek duyulduğunda Ermenistan'a geçeceği aktarılıyor. Örgütte 600 İranlının bulunduğu ve bu sayının artmasıyla PJAK'ın söz sahibi olduğu kaydediliyor. Bu sebeple de PJAK'ın, PKK'nın yeni adı olabileceği tahmin ediliyor. Örgütün Suriye'de de PJAK tarzı örgütlenmeye gideceği konuşuluyor.