BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  SPOR

O sözün TILSIMI

Bülent Uygun hala "şampiyon olamayız" diyor. Buna gerçekten inanıyor mu? Yoksa bu bir strateji mi?

Abone ol

Sivasspor devreyi F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş gibi devlerin önünde kapamayı başardı. Ancak Teknik direktör Bülent Uygun'un söylemi hiç değişmedi. Hâlâ şampiyonluğun adını etmiyor. Hâlâ iyi teklif gelmesi durumunda her futbolcuyu satabileceklerini söylüyor.

NEDEN ŞAMPİYONLUĞUN ADINI AĞZINA ALMIYOR

Biz şampiyonluk hedefiyle yola çıkmadık. Hâlâ da iddialı olduğumuzu söyleyemem. Bir defa şunu çok iyi biliyorum. Şayet şampiyonluğun lafını edersem büyükler bizi bitirir.

İDDİASIZ OLMAK STRATEJİSİ

Kendimi bir satranç oyuncusu gibi görüyorum. Çok dikkatli olmalıyım. Ben daha önce futbolcu iken Kocaelispor'da bu tecrübeyi yaşadım. 17 hafta lider olduk. Son 6 haftaya lider olarak girmemize rağmen ligi ancak 3. bitirebildik. Sonraki sezon o takımdaki 11 kişiden 9'u büyük takımlara gitti. Buna rağmen şampiyon olamadık.

BU BİR SATRANÇ OYUNU

Ben şimdi bu durumun önüne geçmeye çalışıyorum. 4 büyükler yıllarca bizimle oynadı. Sende 400 milyara oynayan oyuncuya 1,5 trilyon teklif ediyorlar. Sonra futbolcu allak bullak oluyor. Bir de sakın sakatlanma diyorlar. Bu yüzden ben şimdi diyorum ki, başkan, taraftar ve formamız dışında ben de dahil herkesi satarız. Ama adam satmayız. Bu bir satranç oyunu. Doğru oynamazsak büyükler bizi mat eder.

BASKET HOCASINDAN TAKTİK ALIYOR

Ben, Rahim ve Hakan Şükür ortaokulda iken yıldız basketbol takımında oynuyorduk. Üçümüz takımı şampiyon yaptık. Orada basketbolun bize çok şey kattığını görmüştüm. Aydın hocayı hep dikkatlice izledim. Efes'te iken birçok maçı taktik değişikliğine giderek sonradan lehine çevirdiğini gördüm. Aydın hocanın oyunun sonlarına doğru yaptığı hamlelere dikkat ettim. Nitekim biz de birçok maçta sonradan galibiyete geçtik. Yaptığım taktik değişikliklerin oyuncuların performansını da olumlu etkilediğini gördüm. Dikkat edin Hakan Şükür'ün hava toplarındaki zamanlaması mükemmel. Bu başarısında basketbol oynamasının büyük rolü var.

BANA ASKER BÜLENT DEYİN

Asker Bülent çok güzel bir yakıştırmaydı. Ne kadar büyürsem büyüyeyim ben hep Asker Bülent olarak anılmak isterim.

MEHMET YILDIZ'A NE İSTİYOR

Mehmet Yıldız için G.Saray İkinci Başkanı Adnan Polat, Başkanımız Mecnun Odyakmaz'la daha önce görüştü. Biz kendilerine teklifimizi sunduk. Mehmet Yıldız'a karşılık 2,5 milyon dolar artı bir futbolcu istiyoruz. İstediğimiz para çok makul bir rakam. G.Saray yarın (bugün) kararını bildirecek. Şayet G.Saray teklifimizi kabul ederse Mehmet Yıldız gider, aksi takdirde transfer defterini kapatacağız.