BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,73
ALTIN 2.446,01
HABER /  GÜNCEL

PKK mayınları Avrupadan

Abdullah Gül, terör örgütü PKK'nın mayınları Avrupa Birliği'nden aldığı söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri'de CNN  Türk'ün canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Amerika’nın PKK’yı bölücü örgüt ilan ettiğini, son zamanlarda PKK'lı teröristlerden ele geçen ve itirafçıların da dile getirdiği silahların ABD menşeili olduğunu belirten Abdullah Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Son yıllarda malesef Kuzey Irak’tan ülkemize sokulan patlayıcıların büyük bölümü bir Avrupa Birliği ülkesine ait çıktı. Bu patlayıcıların bölücü terör örgütünün eline nasıl geçtiğini araştırıyoruz. Ayrıca, müttefikimiz ABD’nin, PKK terör örgütünde kullanılan 1260 Amerikan menşeili silahı da ele geçirildi. Bunların terör örgütünün eline nasıl geçtiği yolunda Amerikan Savunma Bakanlığı soruşturma açtı. Soruşturma açıldığı da bize bildirildi” dedi. 

Gülkatıldığı bir yemekte de, Çin’den sonra en çok kalkınan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Abdullah Gül, “Yüzde 35’lik büyüme hızı ile dünyada Çin’den sonra en çok kalkınan ülke biziz” dedi. Gül, ülkede siyasi partilerin her zaman olacağını, bunun demokrasinin gereği olduğunu, seçimlerin de huzur içinde geçmesini istediklerini belirtti.