BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,74
ALTIN 2.388,83
HABER /  POLİTİKA

PKK kirli bez gibi atılacak

Terör örgütü PKK'ya tepki seli. BBP lideri Yazıcıoğlu, hainlerin uluslararası güçlerin maşası olduğunu söyledi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ''PKK, uluslararası savaşta bize karşı kullanılan bir paçavradır'' dedi.

Alanya'nın Konaklı beldesinde tatil yapan Yazıcıoğlu, partisinin Alanya ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

Alanya'dan önce Manavgat ile Serik ilçeleri arasındaki orman yangınının etkilediği köylerde incelemeler yaptığını belirten Yazıcıoğlu, ihmaller nedeniyle çıkan orman yangınları yüzünden Türkiye'nin çölleştiğini kaydetti.

Türk milletinin ve devletinin bu yangının açtığı yaraları da saracağını ifade eden Yazıcıoğlu şöyle konuştu:

''Türk Milleti, varlıkta, yoklukta birlik ve beraberlik içerisinde olmayı başaran bir millettir. Dış operasyonlarla birliğimizi bozmaya çalışsalar da biz her ortamda birlik kabiliyeti gösterebilen bir milletiz. Bizi bölmeye çalışanlar başarılı olamayacaklar. Büyük Türk milleti hüviyetimizle birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Güvenlik, özgürlük ve refah, Türkiye'nin olmazsa olmaz temel ihtiyaçlarıdır. Terör, sadece askerimize pusu kurmak, alışveriş merkezlerinde bombalar patlatmak değildir. Ormanlarımızın yakılması da bir terör saldırısıdır. Ormanların illaki bilinçli ya da rant uğruna yakılması gerekmiyor; ihmaller nedeniyle ortaya çıkan orman yangınları da terörün birer parçasıdır. Yangınlar, çölleştirir ve verimsiz toprakları ortaya çıkarır.

Erzincan'da dün şehit edilen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Yazıcıoğlu, bu tür saldırıların milletin birliğine ve beraberliğine kurulmuş tuzaklar olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu şöyle devam etti:

''Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle bu saldırılar karşısında daha çok kenetlenmek zorundayız. Terörle mücadelede en önemli noktalar öncelikle psikolojik savaşı kazanmak ve kesintisiz mücadeledir. Terörle mücadele için ülkenin her köşesini yaşanabilir hale getirmek, milli birlik bilincini oluşturmak, işsizliği bitirmek zorundayız. Biz bunu mutlaka yapacağız. Çünkü bunlar (PKK) artık can çekişiyorlar. PKK, Kürt hareketi değildir. Kürtlerin sahip olduğu hiç bir değere saygı göstermemektedirler. PKK, uluslararası savaşta bize karşı kullanılan bir paçavradır. Yarın, işleri bittiğinde kirli bir bez gibi bir köşeye atılacaklardır.''