BIST 10.268
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.388,80
HABER /  DÜNYA

PKK K. Irakta böyle bitecek

Terör örgütü havadan ve karadan ablukaya alındı. Plan iki yıllık çizildi.

Abone ol

Türkiye'nin diplomatik baskısı meyvelerini vermeye başladı. ABD'nin girişimleri sonucu Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi, PKK'nın dağ ile şehir bağlantısı kesti

Önlemler 2 yıllık

Türkiye'nin ABD aracılığıyla Kürt yönetimine gönderdiği belirtilen tasfiye planı üç aşamalı olarak uygulanacak.

Buna göre önce Kürt yönetimi ile dolaylı, daha sonrasında ise direkt ilişki kurulacak. PKK'ya yönelik bölgede kent merkezlerinde kapsamlı önlemlere başvurulacak, şehir ve dağ bağlantısı tamamen kesilecek. Örgüt faaliyetleri ABD tarafından uyduyla yakından takip edilecek, karadan ise Kürt yönetiminin özel olarak oluşturacağı istihbarat birimi devreye girecek.

Lojistik destek kesilecek

İstihbarat bilgileri tek elde toplanıp anında harekete geçilecek. Örgütü, dağlık bölgeye hapsetmek için bölgede 24 saat alarm, bir tür olağanüstü hal uygulanırken, stratejik noktalara özel peşmerge kuvvetleri ile takviye sürecek. Sınır hattı ile iç kesimlere uzanan bağlantılar ve lojistik desteğin kesilmesi için ek karakollar kurulacak.

TSK'nın sınır otesi harekâtına ilk etapta askeri olarak destek vermeyi düşünmeyen Kürt yönetiminin, ileriki safhalarda dolaylı desteği gündeme gelecek.

Konu ile ilgili olarak KYB ve KDP yönetiminin durum değerlendirmesi yaptığı öğrenilirken, örgüte karşı alınacak güvenlik önlemlerinin en az 2 yılı kapsayacağı belirtiliyor. Uygulamaya geçirilecek tasfiye planının örgütün hareket kabiliyetini kısıtlayıp silah bıraktırma amaçlı olduğu, elde edilen bilgiler arasında.