BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  SPOR

GELDİK İŞTE AVRUPA

Ali Sami Yen'de bayram var. Türkiye Avrupa sahnesine yeniden çıktı... Muhteşem maçın notları;

Abone ol İnternethaber/ Türkiye Avrupa Şampiyonası'na giden yolda son adımı Bosna -Hersek'i devirerek attı. Nihat'ın attığı golle Milli Takımımız, Avrupa finallerinde.

Norveç galibiyetinden sonra Bosna-Hersek maçının daha kolay geçmesi bekleniyordu. Ancak Bosna'nın diri mücadelesine Millilerimizin stresi de eklenince zorlu bir 90 dakika yaşandı.

İlk yarıda atak üstüne atak yapan Milliler, Bosna-Hersek kalesini ablukaya aldı. Bir çok kez gole yaklaşılsa da özlenen o vuruş bir türlü gelmedi. Taki 43. dakikada Nihat sahneye çıkana kadar...

Arda-Hamit ikilisinin muhteşem pasları ile bir anda pozisyona giren Nihat müthiş bir şut çıkardı. Kaleciyi avlayan Nihat, Türkiye'yi Avrupa'ya taşıyan golü kaydetti. Norveç maçının da kahramanı olan Nihat, Ali Sami Yen'i bu golle bayram yerine çevirdi.

İKİNCİ YARI STRES DOLUYDU

Milli Takım ikinci yarıda ekran başındakilere stres dolu dakikalar yaşattı. İkinci gol bir türlü gelmeyince, futbolcular da kendilerini baskı altında hissetmeye başladı.

İkinci yarıda yine Nihat ile gole çok yaklaşılan anlar oldu. Ancak son vuruşlarda o şans yoktu. Tuncay'ın yüzde yüz gol pozisyonunu kaçırması ise herkese saçbaş yoldurdu.

90 DAKİKA SONUNDA BAYRAM HAVASI

Kritik dakikalarda Tuncay net gol pozisyonunu kaçırınca, stres daha da arttı. Artık golden çok gol yememe düşüncesi ağırlık kazandı. Kontra atak futboluna dönen Milliler, 90 dakikanın bitişini haber veren düdük ile büyük bir coşku yaşadılar.

Ali Sami Yen stadı bir anda bayram yerine döndü. Avrupa Şampiyonası finallerine kalan Türkiye, galibiyeti gözyaşları ile kutladı. Gökyüzü ise havai fişek gösterisi ile şenlendi.

İŞTE KRİTİK MAÇTAN DAKİKALAR

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Eric Braamhaar, Arend Brink, Patrick Gerritsen (Hollanda)
Türkiye: Rüştü, Gökhan Gönül, Servet, Emre Aşık, Hakan Kadir Balta, Hamit, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda, Nihat, Semih
Bosna-Hersek: Guso, Berberovic, Merzic, Bajic, Krunic, Maletic, Misimovic, Nadarevic, İbricic, Dzeko, Rahimic

4. dakika. Maç tempolu başladı. Bosna açık bir futbolu tercih ediyor. İki takımda gole dönük hızlı bir futbol ortaya koyuyor.

11. dakika. Maçtaki ilk ciddi atak Milliler'den geldi. Bosna savunmasının hatasında araya girip topu kapan Semih pasını sağ kanattan bindiren Nihat'a bıraktı. Nihat sağdan Bosna ceza sahasına girdiği anda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı.

20. dakika. Bosna yarı sahamızın ortalarından serbest atış kazandı. İki kişilik bir baraj kurduk. Topun gerisine geçen Misimovic yerden vurdu. Zayıf giden meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

30. dakika. Milliler, ceza sahasının hemen önünde Nihat ile pozisyon yakaladı. Golcü futbolcu yüzünü kaleye döndüğü anda yerden sert vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

36. dakika. Milliler Nihat ile mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan Gönül kafa ile topu ceza sahasına indirdi. Nihat, rakibinden sıyrıldığı anda yerden sert vurdu. Kaleci Guso yatarak vuruşu karşıladı. Kalecinin ayaklarının sekip yükseklik kazanan meşin yuvarlak üst ağlara düştü. Milliler adına şansız an.

 39. dakika. Bosna'da Arda'ya sert giren Berberoviç maçın ilk sarı kartını gördü.

 43. dakika. Milliler golü Nihat ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Arda ceza sahası içinde topu Nihat'a bıraktı. Nihat dönüp yerden sert vurdu. Top kaleci Guso'nun bakışları arasında ters köşeden direğin dibinden ağlara takıldı.

Milliler, Nihat'ın attığı golle Bosna-Ersek karşısında 1-0 öne geçti.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

İlk yarıda başka gol olmadı. Ay-Yıldızlı ekibimiz Nihat'ın attığı şık golle ilk 45 dakikayı Bosna-Ersek karşısında 1-0 üstün kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 48. dakika. Milliler'de rakibine sert giren Semih Şentürk sarı kart gördü.

59. dakika. Milliler Nihat ile 2. gole çok yaklaştı. Arda sol kanattan çalımlarla topu taşıdı. Bu futbolcunun pasıyla Nihat ceza sahası içinde topla buluştu. Nihat sol çarprazdan kaleye sokulup şutunu attı. Top direği sıyırıp yan ağlara takıldı. Milliler adına net bir fırsat kaçtı.

 61. dakika. Milli Takım'da Semih yerini Sabri'ye bıraktı.

72. dakika. Milliler'in atağında Emre çalımlarla ceza sahasına sokulduğu anda yerde kaldı. Hakem etkili bir noktadan serbest vuruşu takımımıza verdi. Topun gerisine Emre geçti. Bu futbolcunun plase vuruşunda kaleci Guso köşeden kapanarak topu kontrol etti.

 76. dakika. Milliler'de Arda yerini Tuncay'a barıktı.
 76. dakika. Bosna-Ersek'te ise İbricic yerini Ibisevic'e bıraktı

81. dakika. Milliler mutlak bir pozisyonu Tuncay ile değerlendiremedi. Hamit, Bosna-Ersek savunmasının arkasına sarkan Tuncay'ı kaçırdı. Tuncay sol kanattan ceza sahasına girdiği anda kaleci Guso ile karşı karşıya kaldı. Milli futbolcunun yerden plase vuruşunu kaleci ayaklarıyla çıkarttı.

 83. dakika. Bosna-Ersek'te Dzeko yerini Salihoviç'e bıraktı.
 83. dakika. Milliler'in atağında Emre'yi indiren Krunic sarı kart gördü.
 89. dakika. Bosna-Ersek'te Merzic yerini Muharemoviç'e bıraktı.
90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi.
 90+1. dakika. Milliler'de Nihat Kahveci yerini Gökdeniz'e bıraktı.

Uzatmalarda gol olmadı. Milliler Bosna Ersek'i Nihat Kahveci'nin attıgı golle 1-0 mağlup ederek puanını 24 yaparak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne gitme hakkını kazandı.