BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  GÜNCEL

PKK elebaşısından AK Parti'ye itham!

Terör örgütü elebaşısı, iktidar partisine ithamda bulundu. Referandum öncesi BDP aracılığıyla 'eylemsizlik' için mutabakat sağlandığını iddia etti. İşte o sözler...

Abone ol

Yargının kapsamlı bir adli soruşturma yürüttüğü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı KCK'nın yöneticilerinden Duran Kalkan, PKK'nın 13 Ağustos'ta eylemsizlik ilan etmesinden önce 'çift taraflı bir mutabakat' sağlandığı iddiasında bulundu. 

Kalkan, AKP’nin BDP aracılığıyla altı taahhüdü olduğunu, ancak bunların yerine getirilmediğini savundu.

Duran Kalkan, terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalarda ilginç iddialar ortaya attı. Kalkan, devlet yönetiminin Abdullah Öcalan ve Kürt tarafıyla görüşmelerinin artık gizlenecek bir yanı kalmadığını ifade etti.

Kalkan, tarafların uymak ve uygulamak üzere birbirine taahhüt ettikleri hususlardan ilkinin ‘çatışmasızlık’ olduğunu, ancak ordunun operasyonları sürdürdüğünü söyledi. Kalkan, diğer taahhütleri şöyle sıraladı:

"Yeni anayasa, güvenlik protokolü, hakikati araştırma komisyonu kurulması, Öcalan’ın daha aktif çaba harcayabilme koşullarına kavuşturulması, ‘KCK operasyonlarının durdurulması.’

Kalkan, “BDP’yle görüşmelerde adeta taahhüt edilen şeyler yerine getirilmemiştir. AKP sözünü tutmuyor” dedi.