BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.398,10
HABER /  GÜNCEL

Askerlere 'fuhuş' baskını!

Ankara haftaya yeni bir operasyonla girdi. Ev ve iş yerlerinde arama yapılan kişiler arasında muvazzaf askerler de bulunuyor.

Abone ol

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla 9 ilde aralarında askeri birliklerinde bulunduğu 49 adreste arama yapılıyor. "Şantaj ve askeri casusluk" soruşturmasında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Poyrazköy davası sanığı Tuğamiral Şafak Y., bir amiral ve 5 kurmay albay hakkında ise zorla getirilmesine karar verildi.

GENELKURMAY'A UZANDI

Ankara'daki aramaların talimatı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildi. Soruşturma kapsamında Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı da aranıyor. Operasyon kapsamında, İzmir’de görevli denizci bir subayın lojmanında ve görev yerinde de arama yapıldığı öğrenildi.

Savcı Fikret Seçen'in yürüttüğü soruşturmada 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında evinde çok sayıda gizli belge ele geçirildiği belirtilen emekli Albay İbrahim S. de bulunuyor.

ERDEK MAYIN FİLO KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

Soruşturma kapsamında, Erdek Mayın Filo Komutanlığında görevli bir binbaşının evinde ve karargahtaki odasında arama yapıldığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin binbaşının evinde ve çalışma odasındaki aramalarının devam ettiği bildirildi.

23 KİŞİ TUTUKLANDI

Asker ve bürokratlara şantaj amaçlı soruşturmada çok sayıda asker ve askeri öğrencinin Merkez Komutanlığı'nda talimatla ifadeleri alınmıştı. Şu ana kadar 23 kişi tutuklandığı soruşturma kapsamında emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Tümamiral Mücait Şişlioğlu, Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz ile Tuğamiral Sinan Ertuğrul'un 'mağdur' sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

FUHUŞ İDDİALARINA GÖREVSİZLİK VERİLMİŞTİ

"Fuhuş" iddialarıyla başlatılan soruşturma devletin güvenliğine ilişkin gizli belgelerin ortaya çıkmasının ardından boyut değiştirmiş ve 'fuhuş' bölümü dosyadan ayrılarak görevsizlik verilmişti. Soruşturma kapsamında TÜBİTAK ve Genelkurmay Başkanlığı bazı şüphelilerin evinde ele geçirilen belgelerin 'Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler' olduğuna dair rapor göndermişti.

'ASKERLER AMİRALLERE ŞANTAJ YAPIYORDU' İDDİASI

“Kafes Eylem Planı” davasının iddianemesinde, ele geçirilen CD'ler içinde Deniz Kuvvetleri’nde bir fuhuş çetesi bulunduğu, bu çetenin bazı amirallere şantaj yaptığı iddia ediliyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''fuhuşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik'' soruşturma kapsamında, bazı muvazzaf ve emekli subayların müşteki sıfatıyla ifadesine başvurulmuştu.