BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eyüp Can'ın gizlediği türbanlı eşi!

Eyüp Can'ın türbanlı bir eşi olduğunu biliyor muydunuz? Bu iddia sahibi Gazeteciler.com yazarı Cenk Açık...

Abone ol

Yeni Radikal Gazetesi geçen hafta yayın hayatına başladı. Gazeteden ziyade, Eyüp Can'ın başlıklı yazısı dikkatleri çekti.

Eyüp Can o yazıda, hayatındaki değişim sürecini aşk yaşadığı kadınların kimliğiyle açıklamaya ve Radikal'deki değişimi kendisindeki değişimle birlikte tasvir etmeye çalışmıştı.

Can, hem 1996 yılında Amerika'da aşık olduğu Yahudi sevgilisini hem de döndükten sonra Türkiye'de aşık olduğu ve evlendiği kadını söze konu etmiş ve onlarla beraberliğinde yaşadığı paradokslara dikkat çekmişti.

EYÜP CAN'IN UNUTTUĞU EVLİLİK

Ancak büyük bir ayrıntıyı atlamıştı... Hikayesinde, Yahudi sevgiliden bahsederken "Evlenmeyi düşündüğüm ilk kişiydi" cümlesini kullanmıştı. Fakat Yahudi sevgilinin, Eyüp Can'ın evlenmeyi düşündüğü ilk kişi olması imkansızdı. Neden mi? Çünkü Eyüp Can, o dönemde zaten evliydi... Ayrıca Can'ın eşi de türbanlıydı...

Bu iddia Gazeteciler.com'un yazarı Cenk Açık'a ait... Eyüp Can'ı çok yakından tanıdığını belirten Cenk Açık, Can'ın hikayesini

(...) "Eyüp Can Amerika’ya gitmeden önce âşık olduğu ve evlendiği birinci kadından ve onunla kurmaya niyetlendiği hayatından ve yol haritasından hiç bahsetmemiş. Dindar bir Eyüp Can ve başörtülü bir hanımefendi. Şimdi Eyüp Can, değişimi Amerika’daki Yahudi sevgili ile başlatmış olursa bir şeyleri eksik kalmış olmaz mı?

Söylediğim pek anlaşılmadı değil mi? Peki o zaman daha sade yazayım. Eyüp Can Amerika’ya gitmeden önce burada resmi nikahla bir hanımefendiyle evlendi. Çünkü o zaman dindar bir yapıya sahipti ve kurmak istediği hayat, o zamanki yaşam tarzına uygundu. Sonra Amerika’ya gitti ‘yahudi sevgili’ buldu değişim başladı ve Türkiye’ye döndü. Sonra o hanımefendiden boşandı Ve Elif Şafak ile evlendi.

Şimdi Eyüp Can’ın yazdığı değişim hikayesinde bu kısım eksik olursa bu değişimi ve ondan doğacak gazeteyi tam anlamış olur muyuz?

Benim bu değişimi anlama konusunda pek umudum yok. Anlayan kimseye de rastlamadım."