BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.394,13
HABER /  GÜNCEL

PKK Dağlıca'nın bedelini çok ağır ödüyor!

Kanlı terör örgütü kıskaçtan çıkamıyor. PKK 300 kişilik terörist grubunu kaybetmenin eşiğinde. TSK faturayı çok ağır kesti...

Abone ol

8 askeri şehit eden PKK'lı teröristler bu kez kaçmadı... Dağlıca saldırısının ardından ablukaya alınan teröristlere ağır bedel ödetiliyor. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel operasyonu yürütüyor. Kanlı örgüt çemberden çıkamazken daha fazla zayiat verecekleri öngörülüyor... İşte bölgedeki operasyondan son bilgiler...

Dün özel hareket polisleri ile birlikte 4 bin askerin katıldığı operasyonun alanı dün geceden itibaren genişletildi. Yeni takviyelerle birlikte Çukurca yönünde düşen ayrıca PKK'nın Basyan ve Avaşin kamplarına da yakın olan Aktütün ve Yeşilova bölgeleri de operasyon alanı içerisine alındı.

EN AĞIR BEDELİ ÖDEYECEK

Irak topraklarından girererek, sınırdaki Yeşiltaş karakoluna saldırı düzenleyen 300 kişilik PKK'lı grup, gerçekleştirmek istediği bu yılın en büyük eyleminin bedelini ağır şekilde ödüyor. Saldırının hemen ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun da bölgeye gelmesi üzerine son zamanların en büyük operasyonu için düğmeye basıldı.

1.20120620164749.jpg

4 BİN ASKER VE ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ KATILIYOR

4 bin askerle birlikte özel hareket polisleri ve köy korucuları da operasyona dahil edilmesi üzerine 300 PKK'lı, Irak sınırında bulunan ve sarp kayalıkların bulunduğu Dağlıca ve Derecik bölgelerinde ablukaya alındı. Özel eğitimli komandoların stratejik noktalara indirilmesi, kobra ve süper kobraların da PKK'lıların kaçış bölgelerini sürekli ateş altında tutuması ile sabah saatlerinde 14, havanın karardığı saatlere kadar olan bölümde ise 10 olmak üzere toplam 24 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

2.20120620164759.jpg

DÜN GECE DE BOMBA YAĞDI

PKK'lılara ağır bir darbe indirmek için dün sabah saatlerinde başlayan operasyon, gece boyunca da sürdü. Hava destekli olarak sürdürülen operasyonunun bir ayağını da savaş uçakları oluşturdu. Savaş uçakları sınırdaki PKK kamplarına sürekli bomba yağdırdı. Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'daki askeri birliklerden gece boyunca da bölgeye sürekli takviye birlikler gönderilirek operasyon alanı genişletildi. Sınırdaki Dağlıca ve Derecik bölgelerindeki operasyon alanının içerisine Çukurca yönüne düşen ve PKK'nın Basyan ve Avaşin kamplarına yakın olan Aktütün ve Yeşilova bölgeleri de dahil edildi.

Bu arada, gece boyunca ve bugün sabah erken saatlerinde Derecik Beldesi'nin Balkaya Dağları'nın dik ve yamaçlı olan kısımlarına Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, Aktütün ve Bayrak Tepe bölgelerine ise sürekli asker sevk edildi. Şemdinli ilçesinde de gece boyunca top ve silah sesleri duyuldu. Irak sınırındaki Derecik İç Güvenlik Taburu ve Umurlu Karakolundan da Balkaya Dağlarına ve Avaşin bölgelerine yönelik top atışları yapılıyor.