BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  GÜNCEL

PKK dağdan inenlere yasak koydu

Şov yaparak Türkiye'ye giriş yapan PKK'lı grup şu an nerede ne yapıyor; ne yapamıyor? İşte örgüt tarafından konan yasaklar...

Abone ol

34 PKK'lı gövde gösterisiyle karşılandı. Aradan 6 gün geçti... Habur'dan giriş yaptıktan sonra Silopi'den Diyarbakır'a geçerek burada mitinge katılan, ertesi gün de Diyarbakır'daki DTP binasında parti toplantısında bundan sonraki yol haritalarına dair değerlendirme yapan gruptan o gün bugündür haber yok.

DTP otobüsünün tepesinde şov yaparak şehir şehir gezen 34 PKK'lıdan dağdan inen 8'i sırra kadem bastı. Çünkü grup şu anda örgüt tarafından göz hapsinde tutuluyor.

10-15 yıldır ayrı kaldıkları aileleri bekliyor ama dağdan inenler aileleriyle görüşemiyor. Çünkü PKK bu görüşmeye yasak koydu.

Dağdan inen PKK'lılar, ikinci günkü parti toplantısı sırasında DTP binasında aileleriyle sadece 10 dakika görüşebildi. 8 PKK'lı henüz ailelerinin yanına gitmedi.

TEKTİP KIYAFETLERİNİ ÇIKARIP YENİ GİYSİLER ALDILAR

Dağdan inen grubun Diyarbakır'da ne yaptığı, nerede kaldığı ise belli değil. DTP'liler, PKK'lılar hakkında en ufak bir bilgi vermiyor. Aileleri de nerede olduklarını bilmiyor. Grubun, dün bir mağazaya giderek kıyafet aldığı ve üzerlerindeki örgüt giysilerini çıkardıkları belirtiliyor.