BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tartışmalı aşıya TTB ne diyor?

Sık sık Sağlık Bakanlığı ile karşı karşıya gelen TTB domuz gribi aşısıyla ilgili görüşünü İNTERNETHABER'e açıkladı.

Abone ol


Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Pek çok konuda Sağlık Bakanlığı ile karşı karşıya gelen Türk Tabipler Birliği (TTB) domuz gribi aşısına ise destek çıktı. TTB Başkanı Prof. Dr Gencay Gürsoy, "Hekimler dahil bütün sağlık personelinin aşılanmasından yanayız” dedi.

İNTERNETHABER’in sorularını yanıtlayan Gürsoy aşıyla ilgili şunları söyledi:
Biz bilimsel bir kurul değil bir meslek örgütüyüz. Ancak güvendiğimiz öğretim üyelerinden oluşan hekimlerimize danıştık. Risk gruplarının aşılanmasının doğru olduğu konusunda bilimsel kurullarımızın pozitif önerileri var. Hekimler dahil sağlık personelinin aşılanmasından yanayız.”

İSTEMEYENE AŞI YAPILAMAZ

Gürsoy aşının zorunlu tutulmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt vererek, “Hekim olsun veya bir başkası herkesin aşıyı reddetme hakkı var. İstemeyene yapılamaz” dedi.

BAŞKAN AŞI OLMAYACAK

Gürsoy, “Siz de bir hekimsiniz, aşı olacak mısınız?” sorusuna, “65 yaşın üzerindeyim. Teorik olarak risk grubuna girmediğim için muhtemelen olmayacağım” yanıtı verdi.

Toplumda “Kobay olarak mı kullanılacağız” kaygısı bulunduğunu hatırlattığımız Gürsoy bu konuda da şunları söyledi:
“Bir aşı yüzlerce insanın üzerinde uygulandıktan sonra kullanılmaz. Bunun pratik bir imkanı yok. Salgın tehlikesine karşı bu aşının uygulanması gerekiyor.”