BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  GÜNCEL

Okullar için domuz gribi açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu; domuz gribi aşısıyla ilgili açıklamalar yapıyor..

Abone ol


Sağlık Bakanı Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Çubukçu okullarda domuz gribi aşısıyla ilgili açıklamalar yapıyor.

Sağlık Bakanı Akdağ; "Okullarda aşılama Kasım ayı sonunda başlayacak... Kasım sonunda yoğun aşılama olabilir" dedi.

5 AY EL SIKIŞMA, ÖPÜŞME ADEDİNDEN VAZGEÇİN

Akdağ; şöyle konuştu: "Çok hızlı yayılan bir hastalık. Vakalar az sayıda da olsa hayatını kaybeden 1 kişi olduğu zaman konunun önemi artıyor. Gerekli tedbirler içinde kurumsal tedbirler alınırken bir yandan da bireysel yıkamalara dikkat etmeliyiz. Şu el sıkışma ve öpüşme adedinden 5 ay kadar uzak durmalıyız. Bütün topluma bunu tavsiye ediyorum. 5 ay birbirimize sarılmayı, öpüşmeyi, el sıkışmayı erteleyebilirsek hastalığın yayılma hızını da kesmiş oluruz. Birbirimizi uzaktan da sevebiliriz."

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ise "Eğitime ara vermemiz bir zorunluluk gereğidir. Velilerimiz de umarım anlayışla karşılayacaktır. Eğitimin aksamaması için televizyondan yayınlarımız sürecektir" dedi.

EĞİTİM YAYINLARI TRT 3'TEN CANLI YAPILACAK

Tatil olan okullar için eğitim TRT 3'ten yapılacak. yayınlar saat 07.00-14.00 arasında TRT 3'ten yapılacak. TRT 3 Meclis kanalı olduğu için ve salı günleri partilerin grup toplantılarının yapılması nedeniyle o gün için dersler saat 07.00 ile 10.00 arasında yapılacak.

155 civarında öğretmen televizyon yayınları için çok önceden hazırlandı. Eğitim müfredatı uygulanacak. Eğitim yayınları canlı olarak yapılacak.

Ankara ve Diyarbakır'da okullar tatil.